Coal – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Niet gecastreerd

16 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Eind oktober zag een Griekse vrouw 5 puppies in een veld. Ze twijfelde geen moment en nam de circa 5 weken oude hondjes in een doos mee naar de dierenarts. In het veld waren hun kansen op overleven klein, maar na het bezoekje aan de dierenarts kregen Coal, broertjes Onyx en Kuro samen met de zusjes Hippie en Abbey een veilig plekje in een kleinschalig shelter.

Daar mogen ze de komende tijd hun puppystreken loslaten op kennelmaatje Baxter, een jonge reu waarmee ze hun verblijf delen. Naar verwachting zijn Coal en zijn nestgenootjes eind december 2020 klaar voor de reis, ze zijn dan een maand of 4. 

Honing

Baxer kon wel wat gezelschap gebruiken nadat zijn vorige kennelgenoten in Nederland zijn geadopteerd. Hij is het speelmaatje van de vijfling en ze zijn allemaal gek op hem. Vooral omdat hij regelmatig honing krijgt i.v.m. een kennelhoestbesmetting. Dat kleverige spul blijft daarna in zijn harige snor en sik hangen en de pups kunnen er dan ook geen genoeg krijgen om vol enthousiasme zijn snuit en vacht schoon te likken.

Kwetsbaar hartendiefje

Lieve Coal speelt vol plezier met zijn broertjes en zusjes, al is hij met zijn 2,5 kilo de kleinste van het nest. Qua karakter is hij het tegenovergestelde van extraverte zusje Hippie, hij is juist wat verlegen en op drukke momenten zit hij vaak vanuit een hoekje alles te observeren. 

Hij is niet zozeer timide, maar aandacht is nog wat spannend en je moet zijn vertrouwen winnen met liefde en geduld. Als de rescuer hem rustig op schoot zet en knuffelt geeft hij zich al snel over aan alle liefde en doet hij in alle vertrouwen een dutje op haar schoot. 

Coal weegt pak ‘m beet 2,5 kilo en zal waarschijnlijk uitgroeien tot een (kleine) middelmaat, al is daar nu eigenlijk nog weinig over te zeggen. 

Thuis gezocht

Liefde kan een hond maken of breken en dit geldt in het bijzonder voor Coal. Hij is een kwetsbaar hondje dat het juiste baasje ontzettend veel heeft te geven. Want heb je zijn vertrouwen gewonnen, dan is hij het liefste, trouwste maatje ooit. Wie is het baken waarop Coal kan vertrouwen en bouwen?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Coal

Met een velletje zo zwart als houtskool is ‘Coal’ een toepasselijke naam voor dit reutje. Hij is wat angstiger aangelegd dan zijn broertjes en zusjes, maar als je zijn vertrouwen hebt gewonnen, ligt hij languit bij je op schoot te slapen.

Geslacht

Reu

Geboren

Augustus 2020

Grootte

Middelmaat (schattting)