Kleio

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Voorgeschiedenis

Kleio is gevonden in een verlaten gebied bij Komotini, op een plek waar veel zwerfhonden worden gedumpt. Er rijden regelmatig vrijwilligers naartoe om de honden te voeren. Op een dag ziet de oplettende Kleio een geopende autodeur en kruipt ze in de auto. Een slimme actie dat haar geluk brengt. Als de lieve viervoeter wordt ontdekt, smeekt ze huilend om gered te worden (zie eerste filmpje).

De geëmotioneerde vrijwilliger filmt de smeekbede van Kleio. Eenmaal online, bereikt dit een groep dierenvrienden. Samen doneren ze genoeg geld om de arme viervoeter te laten steriliseren, medisch te laten verzorgen en haar reis naar Athene te betalen. Daar krijgt ze een plekje in een shelter. En nu wacht de lieve Kleio rustig en geduldig op een echt thuis.

Karakter

Kleio heeft iets speciaals. Iets wat ieders hart beroert. Zelfs haar lichaam heeft de vorm van een hart! Deze stand van haar poten is onderzocht door een orthopedisch dierenarts. Aan de hand van x-ray en CT-scan heeft de arts besloten dat een operatie niet nodig is; Kleio kan misschien niet zo hard rennen als andere honden, maar niets staat deze speciale dame in de weg om een normaal leven te leiden. Wanneer ze ouder wordt, zal ondersteuning met medicijnen voor arthritis waarschijnlijk voldoende zijn.

Kleio heeft een heel lief, slim en zorgzaam karakter. Op dit moment weegt ze 20 kilo; ze is 43 cm hoog. Ze is geschikt voor een gezin met kinderen en/of andere dieren. De aanhankelijke Kleio is een hond die gezelschap erg fijn vindt. Qua uiterlijk lijkt ze op een mix met Griekse Brak, maar dit is nooit met zekerheid te zeggen. Ze is negatief getest op ehrlichia, leishmania, hartworm en babesia.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Kleio

Dit is Kleio. Een speciale dame die ieders hart weet te beroeren. Ze wist op slimme wijze weg te komen van een desolate plek en wacht nu in een shelter op een warm mandje. Ze is lief, zorgzaam en aanhankelijk.

Geslacht

Teef

Geboren

juni 2016

Grootte

Middelmaat