Chopin

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

Al in Nederland

10 DECEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Puppy’s achtergelaten in een doos, het gebeurt regelmatig in Griekenland. Ze zijn ongewenst en dit is de manier om er zonder veel gedoe vanaf te komen. Misschien vindt iemand ze die er wat mee kan of gaan ze rondzwerven. In ieder geval zijn ze er vanaf.

Degene die op 22 mei de doos met de nog geen twee maanden oude hondjes op een veld bij een shelter in Argos zette, had iets verder doorgedacht. Hij of zij gunde de pups toch iets meer dan een uitzichtloos en gevaarlijk bestaan. Chopin en zijn nestgenoten kregen een plekje bij een van de rescuers thuis en eind oktober heeft hij dit verruild voor een mandje bij een gastgezin in Nederland.

Op Hollandse bodem

Chopin begint aardig zijn draai te vinden. Zijn gastgezin beschrijft Chopin in één woord: knuffelkont!

Hij kan het geweldig vinden met de labrador des huizes. Het liefst zou hij de hele dag met hem spelen. Slapen doet Chopin in de bench beneden, ook dit gaat ’s nachts helemaal goed. Chopin is inmiddels al helemaal zindelijk en gebruikt ook bijna de tuin niet meer. Aan de riem lopen pakt hij prima op, ook de riem om doen is geen enkel probleem.

Buiten loopt het gezin kleine rondjes en dit gaat eigenlijk heel goed. Chopin pakt buiten altijd even zijn tijd om alles te bekijken, dan staat hij stil en kijkt rustig in het rond en dan loopt hij weer verder. Brommers en fietsen kunnen zonder probleem langs hem heen rijden. Mensen die hem tegemoet lopen vindt hij vaak wat spannend, wel loopt hij gewoon langs hun heen, maar moet dan nog altijd even achter hun ruiken. Andere honden zijn over het algemeen leuk, soms een beetje spannend.

Onzeker met vreemden

Het spaarzame bezoek wat tot nu toe langs geweest is, is wel blaffend ontvangen. Het gastgezin merkt dat hij echt de tijd nodig heeft om mensen te vertrouwen, dit is dus nog wel een aandachtspuntje. Maar heb je eenmaal zijn vertrouwen dan is het echt een gouden hondje, lief, aanhankelijk, maar daarnaast ook een ondeugende clown met lekker veel energie.

Investeren

Chopin is nog heel jong en zijn wereld staat door de verhuizing op zijn kop. Daarbij zit hij op het randje van de puberteit en al is de basis veelbelovend, zijn echte karakter is nog in wording. Dit vraagt natuurlijk veel aandacht en begeleiding.

Hij is nu zo’n 50cm groot en weegt ca. 15kg.

Toekomstig mandje

In het toekomstige huisje voor Chopin zien we graag een baasje die veel tijd en liefde wil investeren in zijn leerproces. Een andere stabiele soortgenoot zou hier een welkome aanvulling bij zijn. Ben jij dat baasje?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Chopin

Het was best knus in die doos met zijn nestgenoten, maar Chopin is toch blij dat hij nu lekker rond kan huppelen. Sinds kort doet hij dit op Hollandse bodem en vindt hij het reuzegezellig bij zijn gastgezin.

Geslacht

Reu

Geboren

April 2021

Grootte

Kleine middelmaat (schatting)