Chopin

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

25 JULI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Puppy’s achtergelaten in een doos, het gebeurt regelmatig in Griekenland. Ze zijn ongewenst en dit is de manier om er zonder veel gedoe vanaf te komen. Misschien vindt iemand ze die er wat mee kan of gaan ze rondzwerven. In ieder geval zijn ze er vanaf. 

Degene die op 22 mei de doos met de nog geen twee maanden oude hondjes op een veld bij een shelter in Argos zette, had iets verder doorgedacht. Hij of zij gunde de pups toch iets meer dan een uitzichtloos en gevaarlijk bestaan. De rescuers van de shelter daarmee met nog meer zorg en werk opzadelend. Ze doen het met liefde, maar kijken uit naar de dag dat alle Grieken hun verantwoordelijkheid nemen en hun hond laten neutraliseren.

In een gastgezin

Omdat een shelter geen plek is voor jonge viervoeters die nog niet beschermd zijn door vaccinaties, nam een van de rescuers het grut mee naar huis. Daar speelt het vijftal nu naar hartenlust met de kinderen en elkaar, en socialiseren ze met de andere honden. Ook hebben ze de katten ontmoet. 

De pups verblijven nu alweer twee maanden bij de rescuer thuis. Ze komen daar in huis en in de tuin en beginnen al een eigen karaktertje te ontwikkelen. Hoe dit uiteindelijk uitpakt is natuurlijk niet te zeggen, dat is afhankelijk van veel factoren. 

Speels mannetje

Wat een heerlijk ventje is Chopin! Hij is grappig, vrolijk en ondernemend. Hij kan de hele dag spelen met zijn nestgenootjes en de kinderen van de rescuer, maar gaat tussendoor ook lekker even liggen voor een slaapje. 

Grootte

Omdat de (voor)ouders onbekend zijn, is het erg moeilijk om in te schatten hoe groot de hondjes uiteindelijk zullen worden. Maar omdat ze niet enorm zijn gegroeid in de afgelopen maanden, denkt de rescuer dat ze misschien bij een kleine middelmaat zullen blijven steken. 

Eind van deze maand hebben de pups al hun vaccinaties gehad en zijn ze klaar voor hun chip en paspoort. Neem jij Chopin dan in huis?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Chopin

Het was best knus in die doos met zijn nestgenoten, maar Chopin is toch blij dat hij nu lekker rond kan rennen. En dat veilig bij een rescuer thuis. Hij had mazzel en hoopt nu op nog meer geluk; het geluk om zijn thuis voor altijd te vinden.

Geslacht

Reu

Geboren

April 2021

Grootte

Kleine middelmaat (schatting)