Chopin

Chopin - Gereserveerd

Chopin j22w37-2

Over Chopin

Het was best knus in die doos met zijn nestgenoten, maar Chopin is toch blij dat hij nu lekker rond kan huppelen. Sinds oktober doet hij dit op Hollandse bodem en vindt hij het reuzegezellig bij zijn gastgezin.

Geslacht: Reu
Geboren: April 2021
Grootte: Middelmaat

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Gecastreerd

Al in Nederland

17 MAART 2022: EVEN VOORSTELLEN

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR HET LAATSTE NIEUWS OVER CHOPIN 

Voorgeschiedenis

Puppy’s achtergelaten in een doos, het gebeurt regelmatig in Griekenland. Ze zijn ongewenst en dit is de manier om er zonder veel gedoe vanaf te komen.

Degene die op 22 mei de doos met de nog geen twee maanden oude hondjes op een veld bij een shelter in Argos zette, gunde de pups toch iets meer dan een uitzichtloos en gevaarlijk bestaan. Chopin en zijn nestgenoten kregen een plekje bij een van de rescuers thuis en eind oktober heeft hij dit verruild voor een mandje bij een gastgezin in Nederland.

Enthousiast maatje

In het gastgezin heeft Chopin gezelschap van andere honden. Dit vindt hij heel gezellig, zo gezellig dat hij soms vergeet wat nu eigenlijk zijn plaats is. In zijn enthousiasme, gecombineerd met zijn hormonen, is hij soms echt helemaal dol. Hier zijn geen katten, maar in Griekenland had hij deze wel ontmoet en gedroeg hij zich toen prima.

Deze puber wordt door zijn gastgezin omschreven als lief, grappig, slim, ondeugend, maar ook onzeker. Hij is geen allemansvriend en heeft echt de tijd nodig voordat hij zich vertrouwd voelt. Maar als dat eenmaal bereikt is, dan is hij een geweldig maatje.

Lekkerbek

Zijn gastgezin is met zijn onzekerheid aan het trainen. De wandelingen buiten gaan al heel wat beter. Niet meer iedereen is de moeite waard om tegen te blaffen, maar op veilige afstand passeren en daarna toch even stilstaan en omkijken, dat werkt heel goed. En dan iets heel lekkers als beloning….hmmm. Dat is toch wel heel verleidelijk.

Puberhormonen

Alleen die hormonen, die zitten toch ook wel in de weg hoor. Alles is interessant, er is zoveel te snuffelen, dat hij soms helemaal in de war raakt en gekke capriolen uithaalt. Binnenshuis moeten de knuffels het dan ontgelden en ja, als het even lukt worden ook de andere twee honden uitgedaagd. Gelukkig is Chopin wel goed te corrigeren en kan hij – als je zijn aandacht hebt – weer rustig worden. In zijn bench voelt hij zich veilig, dan is er minder behoefte om zich overal mee te bemoeien. Daar slaapt hij ook graag.

Met zo’n 11 maanden oud, komt de meetlat nu net boven de 50 cm uit en is Chopin 17 kg zwaar. Daar kan nog wat bijkomen, maar groter dan een middelmaat zal deze leuke vent niet worden.

Samen bouwen

Chopin heeft het best naar zijn zin bij zijn gastgezin, maar is nu toch echt wel toe aan een blijvend thuis. Dat mooie, lieve koppie, kijk jij daar doorheen? Help jij Chopin verder bouwen aan zijn zelfvertrouwen? Dan staat zijn mand misschien binnenkort wel bij jou!

De laatste nieuwtjes

  • 6 AUGUSTUS 2022: VAKANTIETIJD

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Chopin (Gereserveerd)

Het was best knus in die doos met zijn nestgenoten, maar Chopin is toch blij dat hij nu lekker rond kan huppelen. Sinds oktober doet hij dit op Hollandse bodem en vindt hij het reuzegezellig bij zijn gastgezin.

Geslacht

Reu

Geboren

April 2021

Grootte

Middelmaat