Chekhov

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Kan niet met katten

Gecastreerd

16 MEI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Een ruime 2 jaar geleden, begin januari 2020, vond een Griekse vrijwilliger een grote hond in de straten van Athene. Niemand keek naar de viervoeter om dus werd hij meegenomen naar een shelter. Hier verblijven ook nog bijna 40 andere honden, maar omdat hij zo groot is hoeft Chekhov geen kennel te delen met een soortgenoot. 

Problemen op komst …

Helaas heeft het shelter een tijdje geleden te horen gekregen dat ze niet langer op hun huidige locatie mogen blijven en dus moet voor alle honden een plek gevonden worden. De rescuers zijn bang dat Chekhov vanwege zijn grootte gedoemd zal zijn tot een bestaan in een kennel of aan een ketting. Dat is geen leven en dus zoeken we voor hem een passend thuis in Nederland. 

Karakter

Chekhov is een vriendelijke kerel die zich direct hechtte aan de vrijwilligers in de shelter. Hij heeft veel energie en omdat hij zo groot is heeft hij een baasje nodig dat sterk in de schoenen staat. Hij is niet bang uitgevallen en erg slim. Vanwege zijn maat plaatsen we hem niet bij kleinere kinderen. In de shelter gaat het goed met andere honden, al zijn kleinere soortgenoten snel onder de indruk omdat hij graag rent tijdens het spelen. 

Kangal

Volgens de rescuer is Chekhov een stamboomloze Kangal, een ras dat van oorsprong moest waken, beschermen en zelfstandig beslissingen moet nemen. Omdat hij nog relatief jong is en de afgelopen 1,5 jaar in de shelter weinig socialisatie heeft gehad, is het lastig in te schatten hoe hij zich zal gedragen als hij eenmaal bij een familie hoort en zich daar thuis voelt. De kans is wel aanwezig dat hij na gewenning zijn huis en mensen zal willen bewaken en zo nodig beschermen. 

Grootte en ziektes

Chekhov is met zijn plusminus 95 cm schofthoogte en ruim 50 kilo een fikse jongen. Hij is zelfs nog wat aan de magere kant, dus met goede voeding zal hij mogelijk nog wat zwaarder worden. Hij is getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia, anaplasma en hartworm. Bij een eerdere test had hij een positieve ehrlichiabesmetting, maar bij de recente testen van april 2021 waren alle testresultaten negatief.

Baasje gezocht

Voor Chekhov zoeken we een speciaal baasje. Iemand met veel ervaring, bij voorkeur met zelfstandige honden. Hij heeft iemand nodig die stevig in de schoenen staat (fysiek en mentaal) en die hem met zachte, maar eerlijke en consequente hand helpt inburgeren in Nederland. Hij is een geweldige hond die gek is op mensen en voor het juiste baasje een vriend voor het leven kan worden. Ben jij de persoon die hem kan (bege)leiden bij zijn nieuwe leven?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Chekhov

Deze XXL reu heeft met spoed een passend huis nodig! Chekhov zit in een shelter dat binnenkort gesloten moet worden en zijn kansen op een goed leven in Griekenland zijn klein. Een Nederlands thuis zo zoveel beter zijn … Heb jij nog een ruime mand staan waar Chekhov zijn grote lijf in neer mag laten vallen?

Geslacht

Reu

Geboren

Januari 2018

Grootte

Zeer groot