Chara

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Kan met katten

Al in Nederland

Special needs

12 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Hoeveel pech kan je hebben? Voor Chara lijkt het niet op te houden. Nadat een Duitse toerist haar als pup had gevonden, verbleef ze al die tijd in in een Griekse shelter toen er eind 2020 eindelijk een Nederlands mandje in het vooruitzicht kwam. Maar voordat ze kon afreizen, werd er ontdekt dat ze iets aan haar oren had.

Geopereerd

De altijd vrolijke Chara werd stiller en afstandelijker waardoor haar verzorgers het vermoeden kregen dat er iets mis was. De diagnose was neoplasma, een zeldzame aandoening aan haar oren waarbij haar gehoorgang werd geblokkeerd door zwellingen. Dit veroorzaakte niet alleen een slecht gehoor, maar was ook pijnlijk.

Gelukkig kon Chara geopereerd worden, al moest dit wel oor voor oor en had het flink wat hersteltijd nodig. Al heeft de dierenarts niet alle zwellingen verwijderd en zal het altijd een aandachtspunt blijven, Chara werd weer haar oude, vrolijke zelf.

Wachten bij een Griekse foster

Al met al moest Chara nog eens 3 maanden wachten voor ze de reis naar haar Nederlandse mandje kon maken. Ondertussen mocht ze wel al wennen aan het leven in huis, want ze werd opgevangen bij een Grieks gastgezin dat dol op deze lieve, rustige meid was. Ze gedroeg zich netjes en was al snel zindelijk.

Verhuizingen

Net voor haar tweede verjaardag maakt ze dan eindelijk de lang beloofde reis naar haar Nederlandse huisje, waar ze met open armen wordt ontvangen. Maar dit geluk duurt niet lang, want door omstandigheden kan ze niet blijven en verhuist ze weer naar een gastgezin.

Lief en sociaal

Chara wordt door haar tijdelijke baasje beschreven als enorm lief en nieuwsgierig. Ze is graag bij  je in de buurt. Ze is nog wel wat afwachtend naar visite, maar neemt wel een koekje aan na korte tijd. Ze loopt al best goed mee aan de riem, is wat onzeker naar overige prikkels als auto’s e.d., maar raakt niet in paniek.

Met de katten en andere honden is ze vriendelijk, er is een hond die net boven haar 65cm uit torent, die ze in het begin wel erg spannend vond. Voor de verzorging van haar oren krijgt ze 2x per week desinfecterende oorvloeistof.

Geduld wordt beloond?

Chara mag nu bijkomen en met honden- en kattenvriendjes en haar ervaren gastouder alvast rustig wennen aan het leven in Nederland, terwijl ze geduldig wacht tot ze haar huisje voor altijd vindt. Want dat is deze mooie meid zo gegund. Stel jij je hart open voor deze knappe Griekse?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Chara

Net 2 jaar oud en al een leven vol pech achter de rug. Toch komt Chara steeds een stukje dichterbij het echte geluk, want ondanks de nodige hobbels is ze van de straat uiteindelijk bij een Nederlandse gastouder terechtgekomen. Nu dat laatste stukje nog ...

Geslacht

Teef

Geboren

April 2019

Grootte

Forse middelmaat