Celine – Gereserveerd

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Nog niet gesteriliseerd

23 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Op 18 november 2020 werd een van onze rescuers in Patras gebeld door medewerkers van de gemeente. Ze waren opgetrommeld om een pup te vangen die ronddwaalde op de centrale markt. Dit bleek geen makkelijke opgave, want de pup accepteerde geen harnas of band. Of ze even wilde komen helpen.

Zwarte panter

De rescuer trof een energieke, koppige pup aan met een prachtige zwarte vacht. Ze was zo schoon dat het onwaarschijnlijk was dat de viervoeter al lang op straat rondhing. Met haar ervaring wist de rescuer de kleine meid te pakken te krijgen en nam haar mee naar de dierenarts voor inentingen en een algemene check.

Meisje met pit

De dierenarts schatte de pup op zo’n twee maanden oud en vond haar in prima conditie. Een paar vaccinaties en een wormenkuur later kreeg Celine een plekje in een kleinschalig shelter. Daar bleek al snel dat het een meisje is dat goed voor zichzelf op kan komen, haar eten en verblijf weigerde ze te delen. Na wat puzzelen deelt ze nu een kennel met een andere pup, Hermes, die zo rustig en geduldig is dat Celine vriendschap heeft gesloten. Ze spelen volop met elkaar en eten zelfs samen.

Dat Celine een pittige tante is, blijkt uit meer. Zo heeft ze energie voor 10 en rent ze dus liever vrij rond dan opgesloten te zitten. Ook katten jaagt ze graag op. Maar tegelijkertijd is ze een meisje met een grote potentie, ze is heel slim en leergierig. Een werker die heel graag aan de slag zal gaan met haar baasje.

Gelijkenis met een Groenendaeler

In de shelter wordt ze verzorgd door mannen, waar ze goed op reageert. Ze is niet snel bang, kennelzindelijk en leert – als er tijd is – aan de riem te lopen. Haar trainer vindt dat haar karakter veel gelijkenis vertoont met een Groenendaeler. Vanwege haar hoge energie plaatsen wij haar niet in een huishouden met kinderen onder de twaalf. Met andere honden samenleven zal ze moeten leren.

De meetlat geeft op dit moment zo’n 45cm aan en Celine weegt 14kg. Waarschijnlijk zal ze uitgroeien tot zo’n 55cm, al is dit altijd lastig te voorspellen.

Niet op haar plek

Celine is typisch een hond die niet op haar plaats is in een shelter of op straat, omdat de kans dat ze ongewenst gedrag ontwikkelt daar aanwezig is, met een ongelukkige, gestreste viervoeter als gevolg. En dat terwijl ze juist zoveel potentie heeft! Een baasje die stevig in zijn of haar schoenen staat en graag op liefdevolle wijze met haar aan de slag wil, zal met Celine juist een geweldig maatje in huis halen. Iemand die haar energie en wil om te leren in goede banen leidt. Geef jij haar wat ze nodig heeft?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

 • 23 FEBRUARI 2021: CELINE MAAKT PROGRESSIE

  Celine mag elke dag een half uur tot een uur vrij rondrennen en haar pootjes strekken. Dit doet ze graag samen met haar kennelgenoot Hermes, maar er lopen ook altijd een paar andere honden op het erf waardoor haar sociale skills ook verbeteren. Op de filmpjes is goed te zien dat ze zich prima gedraagt tegenover de andere honden, zelfs het aanwezige bakje voer maakt haar niks uit.

  Uitlaatklep

  Omdat ze haar energie nu beter kwijt kan en zich meer thuis voelt in de shelter, is ze nu over het algemeen rustiger in haar kennel. Al vindt ze het als pup met veel energie nog steeds niet leuk om 23 uur per dag opgesloten te zitten. Als ze mensen hoort of ziet, blaft en jankt ze om te laten weten dat ze er graag uit wil.

  Zelfvertrouwen

  In de shelter laat ze geen angst zien tegenover vreemden. Ze is voergericht en komt graag wat lekkers en een aanhaling halen. Ze geniet van aandacht en zoekt steun bij de mensen die haar dat geven.

  3 keer per week mag ze ook even met haar verzorger aan het werk. Ze leert lopen aan de lijn en ook hierin boekt ze vooruitgang. De momenten van aandacht en vrijheid die Celine nu krijgt, geven haar de kans om zelfvertrouwen op te bouwen.

  Werklustig type

  Misschien geef jij haar wel een thuis in Nederland waar ze alle ruimte krijgt om haar energie kwijt te kunnen. Een thuis waar Celine met haar baasje aan het werk gaat en ze met veel aandacht en geduld uit kan groeien tot een gelukkige, stabiele viervoeter.

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Celine

Energiek, waaks, wilskrachtig, intelligent en heel leergierig, dat is Celine in een notendop. In de juiste, zachte handen zal ze een geweldig familielid kunnen worden, dat samen met de baas van alles gaat ondernemen.

Geslacht

Teef

Geboren

September 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)