Cassie – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

25 SEPTEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Cassie verscheen uit het niets. Ze was een onbekende hond voor alle vrijwilligers die de straathonden in dat specifieke gebied bij Athene voerden, en dat betekent maar één ding: iemand had haar daar achtergelaten.

Engelengeduld

De trouwe viervoeter verbleef lange tijd op dezelfde plek, zonder zich te verplaatsen. Geduldig wachtend tot haar baasje haar ophaalde. Ze had geen schaduw, geen beschutting, niets; ze wachtte en wachtte. Water en eten kreeg ze van de vrijwilligers.

Onder het mes

Na bijna een maand werd ze meegenomen om gesteriliseerd te worden. 1 straathond erbij was al erg genoeg, er moest voorkomen worden dat ze er nog meer zou produceren. Cassie ging gedwee mee en de blik in haar ogen maakte het onmogelijk om haar terug op straat te zetten. Er werd besloten om haar in een shelter te plaatsen en een huisje voor haar te zoeken.

Makkelijke dame

Cassie is een heel kalme en rustige hond. Omdat ze zich voorbeeldig gedraagt heeft ze geen kennel, maar mag ze vrij rondlopen in het open gedeelte. Met alle honden kan ze goed opschieten, krijgt of veroorzaakt ze geen ruzie en ze blaft niet. Ze heeft alleen wat gegrom laten zien tijdens het voeren, maar alleen met honden, met mensen heeft ze geen probleem. Daar is ze juist erg op gericht, want die betekenen fijne knuffels en aandacht. Iets waar ze dol op is.

Huisdier?

Omdat Cassie zo trouw heeft zitten wachten, is het vermoeden dat ze eerder in huis heeft gewoond. Dit wordt versterkt door het feit dat ze goed aan de lijn loopt, gesocialiseerd is met honden en mensen, niet angstig is voor verkeer en in de auto meereist alsof ze het gewend is.

Ondanks dat Cassie weldoorvoed en gezond oogt, is ze voor de zekerheid getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania en ehrlichia. De resultaten waren negatief. Ze wordt op zo’n 2 jaar oud geschat en is een middelmaat van 55cm hoog.

Trouwe baas gezocht

Cassie past zich goed aan in de shelter, maar dit is natuurlijk geen echt thuis. Dat is de plek waar haar eigen warme mand staat, waar ze liefde krijgt en regelmatig uit wandelen gaat met haar baasje. Een baasje dat haar loyaliteit waard is. Ben jij dat?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Cassie

Niet voor niets noemen ze honden trouwe viervoeters. Cassie heeft dit meer dan bewezen in de maand dat ze op haar baasje wachtte op de plek waar ze was achtergelaten. Haar loyaliteit werd niet beloond …

Geslacht

Teef

Geboren

Oktober 2019

Grootte

Middelmaat