Camille

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gesteriliseerd

17 MEI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Het begon een jaar geleden, toen rescuers uit Argos in de eerste week van mei 2021 een telefoontje kregen over een aantal pups die langs de kant van de snelweg lagen. Ze haalden de hondjes (allemaal teefjes) op, maar wat in eerste instantie leek op een nest van 4, werd eentje van 8. Want binnen 24 uur werden vlakbij de vindplaats nog eens 4 pups gevonden (deze keer alleen reutjes). Ze leken ook erg op de andere hondjes, dus 1+1 was al snel 2.  

De broertjes werden herenigd met hun zusjes en het hele achttal kreeg een tijdelijk plekje bij een Grieks gastgezin waar ze de eerste tijd in rust mochten opgroeien en wachten op een baasje. De tijd verstreek en een voor een kregen de pups een thuis, behalve Camille, haar zus Ivy en broer Tony. Naarmate ze ouder werden, konden ze niet langer bij het gastgezin blijven en kwam de tijd om te verhuizen naar een opvangplaats voor langere tijd. 

Van gastgezin naar schuur

Inmiddels leven de 3 pubers samen met 3 andere honden en een stuk of wat katten in een soort schuur bij een sinaasappelboomgaard. Er zijn regelmatig mensen om hun heen en ze horen ook de geluiden uit de boomgaard, maar verder staat de schuur afgelegen van de bewoonde wereld. Dagelijks komt iemand om ze eten en drinken te geven, maar laten we eerlijk zijn, er zit een groot verschil tussen de huiselijke omgeving van toen en de schuur van nu. 

Zachtaardig trio

Dat dit drietal nog niet is geadopteerd, ligt absoluut niet aan hun. Stuk voor stuk zijn het lieve, vriendelijke honden waarvan we inschatten dat ze het heel goed zouden doen in Nederland. Ze kunnen met katten (en delen in de schuur zelfs slaapplekjes met hun) en zijn lief naar iedereen, zowel volwassenen als kinderen.

Aanhankelijke middelmaat

Camille is enthousiast als er bezoek komt, al komt ze niet direct bij je om zich te laten aaien. Maar als de kat uit de boom is en ze je een beetje kent, laat ze zich heerlijk kroelen en geniet van de aandacht. Vergeleken met haar broer en zus, is Camille wat gevoeliger van aard.Verder is ze in de shelter een kalme hond en heeft ze inmiddels een schofthoogte van zo’n 50 cm en een gewicht van pakweg 18 kilo. 

Tijd voor een thuis

Mooie Camille met haar spierwitte vacht zit geduldig te wachten op dat baasje voor altijd, maar tot nu toe zonder succes. Verander jij teleurstelling in blijdschap? Want Camille komt maar wat graag jouw leven verrijken!

Deze tekst is voor het laatst aangepast op 10 juni 2022.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Camille

Met haar spierwitte vacht en sproetenneus is Camille net een ijsbeertje. Ze wacht al van pups af aan op een thuis en wie weet is vandaag haar geluksdag! Ben jij al verblind door deze stralende dame en kun je niet wachten om haar te verwelkomen in Nederland?

Geslacht

Teef

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat