Brad

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

Al in Nederland

8 JANUARI 2022: EVEN VOORSTELLEN
Voorgeschiedenis

Drie kleine pups van een krappe maand oud die moederziel alleen ergens langs de kant van de weg liggen, zo begint de voorgeschiedenis van Bread en zijn broertjes Butter en Basil.

Gelukkig vond een lokale rescuer het drietal en nam ze mee, waarna de hondjes een plekje kregen in een omheind stuk grond, net buiten het dorp van de rescuer in het uiterste Noordoosten van Griekenland. Daar vangt ze nog meer honden op.

Geadopteerd!

In maart 2021 wordt Bread geadopteerd in Nederland, door een gezin met kinderen. Hij krijgt de naam Brad. Brad is een lieve, gevoelige en onzekere hond. Ondanks dat adoptanten hun uiterste best doen, blijkt de situatie te onrustig voor hem om voldoende te kunnen ontspannen. Hij is teruggekomen van adoptie en verblijft sinds begin juni bij een ervaren gastgezin.

Veel leren bij het gastgezin

Brad heeft de afgelopen 7 maanden bij het gastgezin een enorm positieve ontwikkeling doorgemaakt. Hij draait vrolijk mee in de roedel met nog een reu en twee teefjes. Eigenlijk kan Brad met alle dieren goed overweg, hij is zowel met de honden als de katten in het gastgezin super vriendelijk en respectvol. In huis is hij graag bezig met spelen met de andere honden, knagen op een stuk hout, met een balletje spelen of heerlijk slapen. Maar bovenal wil hij ook ontzettend graag geknuffeld worden. Hij klimt op schoot, laat zich heerlijk op zijn rug vallen om op zijn buik gekroeld te worden of komt gewoon lekker in de buurt liggen. Hij kan prima een paar uur alleen zijn en is volledig zindelijk.

Zodra het tijd is voor de wandeling dan staat hij te trappelen van blijdschap! Hoewel hij de straat en de auto nog steeds heel spannend vindt, weet hij dat daarna het leuke park komt waar hij lekker kan rennen, snuffelen en spelen. Op rustige plekken loopt hij los en blijft goed in de buurt van de andere honden en het gastgezin.

Heerlijke knuffelbeer

Brad is als hij je kent en vertrouwt een echte knuffelbeer en dan ook nog eens een hele knappe! Hoe kan het ook anders met zijn naam😊. Zijn schofthoogte is ongeveer 55 cm en hij weegt 25 kg. Al met al een heerlijke middelmaat met een sportieve bouw.

Rustig huisje gezocht

Brad heeft enorme sprongen gemaakt in zijn ontwikkeling. Toch blijft het belangrijk hem geduldig de juiste begeleiding te bieden. Hij kan niet bij kinderen worden geplaatst en wil echt een huis waar hij zijn rust kan pakken, dus weinig prikkels van buitenaf of door bezoek. Ook buiten op straat vindt hij alle prikkels nog lastig om goed te verwerken, dus hij zoekt een plek waar hij het liefst vanuit huis zo een rustig natuurgebied in kan lopen! Een eigen tuin is daarbij wel een must, zodat hij niet perse 5x per dag de straat op hoeft, maar ook tussendoor een keer een plas in de tuin kan doen. Een andere sociale, speelse hond zal hem zeker helpen, al denken we dat hij ook alleen geplaatst kan worden. Zolang hij maar tijd, rust en goede begeleiding krijgt.

Val jij voor zijn prachtige verschijning met zijn gouden karakter en heb jij de rust te bieden die hij nodig heeft? Laat dan deze lieve jongen niet aan je voorbij gaan!

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Brad

Knappe Brad is prachtige, gevoelige jongen, die op zoek is naar een nieuw huisje in Nederland. De eerste inburgeringsstappen heeft hij al gezet. Wie helpt hem verder zijn weg te vinden?

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Middelmaat