Brad

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

Al in Nederland

8 JANUARI 2022: EVEN VOORSTELLEN
Voorgeschiedenis

Drie kleine pups van een krappe maand oud die eind 2020 moederziel alleen ergens langs de kant van de weg liggen. Zo begint de voorgeschiedenis van Brad (toen nog Bread) en zijn broertjes Butter en Basil. 

Gelukkig vindt een lokale rescuer het drietal en neemt ze mee. De hondjes krijgen een plekje binnen een omheind stuk grond, net buiten het dorp van de rescuer. Hier vangt ze nog meer honden op.

In maart 2021 wordt Bread in Nederland geadopteerd door een gezin met kinderen. Hij krijgt de naam Brad. Brad is een lieve en gevoelige hond, maar hij heeft ook onzekere trekjes. Dit is geen goede match met een gezin met kinderen, waarbij de drukte zorgt voor een onrustige situatie waarin Brad zich niet goed kan ontspannen. Ondanks dat de adoptanten hun uiterste best doen, komt hij terug van adoptie. Sinds juni 2021 verblijft hij bij een ervaren gastgezin waar hij al veel vooruitgang heeft geboekt.

Zachtaardig en rustig karakter

Brad is een zeer zachtaardige hond met een gemoedelijk, vrolijk karakter die gemakkelijk is in de omgang richting het gastgezin. Het gastgezin heeft naast hun drie honden ook twee katten en Brad gaat met iedereen erg vriendelijk en respectvol om. In huis speelt hij graag met de andere honden, ligt hij heerlijk te slapen of is hij druk met knagen aan een stuk hout. Maar bovenal wil hij ontzettend graag knuffelen. Hij komt lekker in de buurt liggen of klimt zelfs op schoot en laat zich heerlijk op de rug vallen, zodat je op z’n buik kunt kroelen. Hij kan prima een paar uur alleen zijn.

Zodra het tijd is voor de wandeling staat Brad te trappelen van blijdschap! Hij heeft inmiddels geleerd om met de bakfiets mee te gaan, zodat hij niet over straat hoeft te lopen. Dit vindt hij namelijk nog steeds heel erg spannend. Eenmaal in het park komt hij los en is hij druk met rennen, snuffelen en spelen. Op rustige plekken hoeft hij niet aan de lijn, ook dan blijft hij goed in de buurt van de andere honden en het gastgezin.

Heerlijke knuffelbeer

Brad is, als hij je kent en vertrouwt, een echte knuffelbeer. Zijn schofthoogte is ongeveer 55 cm en hij weegt 25 kg. Al met al een heerlijke middelmaat met een sportieve bouw die goed in zijn vel zit.

Rustig huisje met geduldige mensen gezocht

Brad heeft het afgelopen jaar enorme sprongen gemaakt in zijn ontwikkeling. Zijn ideale thuis voldoet aan deze wensen:

  • Grote omheinde tuin waar hij tussendoor mag plassen en ook kan ontspannen.
  • Direct gelegen aan een wandelgebied (of de bereidheid hem met de auto of bakfiets mee te nemen).
  • Rustige, sensitieve adoptant(en) die zelf nuchter in het leven staat en ervaring heeft met onzekere honden.
  • Weinig prikkels in huis, dus weinig aanloop en geen jonge kinderen. Rustige kinderen vanaf een jaar of 14 zou onder de juiste omstandigheden misschien wel kunnen.
  • Een andere (sociale en stabiele) hond in huis is een absolute pre!

Val jij voor Brads prachtige verschijning, zijn gouden karakter én kun jij hem de rust bieden die hij nodig heeft? Laat dan deze lieve kanjer niet aan je voorbij gaan! Hij verblijft inmiddels al 14 maanden bij het gastgezin, dus het is nu echt tijd voor een eigen plekje.

Deze tekst is voor het laatst aangepast op 26 augustus 2022.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Brad

Hoe kan het toch dat niemand als een blok valt voor deze knappe verschijning? Brad wacht inmiddels al meer dan een jaar op een baasje, hij verdient het zo om een eigen plek te krijgen.

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Middelmaat