Brad

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

Al in Nederland

10 SEPTEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN
Voorgeschiedenis

Drie kleine pups van een krappe maand oud die moederziel alleen ergens langs de kant van de weg liggen, zo begint de voorgeschiedenis van Bread en zijn broertjes Butter en Basil. 

Gelukkig vond een lokale rescuer het drietal en nam ze mee, waarna de hondjes een plekje kregen in een omheind stuk grond, net buiten het dorp van de rescuer in het uiterste Noordoosten van Griekenland. Daar vangt ze nog meer honden op.

Geadopteerd!

In maart 2021 wordt Bread geadopteerd in Nederland, door een gezin met kinderen. Hij krijgt de naam Brad. Brad is een lieve, gevoelige en onzekere hond. Ondanks dat adoptanten hun uiterste best doen, blijkt de situatie te onrustig voor hem om voldoende te kunnen ontspannen. Hij is teruggekomen van adoptie en verblijft sinds begin juni bij een ervaren gastgezin.

Bij het gastgezin

Mede dankzij de drie andere honden van het gastgezin heeft Brad goed zijn draai gevonden. Hij staat ‘s ochtends vooraan in de rij onderaan de trap om geknuffeld te worden, hij is aanhankelijk en zoekt graag contact. Daarnaast is hij af en toe lekker ondeugend, speelt graag met de andere honden en geniet duidelijk van rust na een, voor hem, intensieve dag.

Hij is volledig zindelijk, kijkt niet om naar de katten in het gastgezin en kan prima een paar uur alleen zijn. Brad heeft nu een schofthoogte van 55cm en weegt circa 20 kg.

Vorderingen

Het gastgezin is druk doende om Brad te leren dat het leven leuk is, ook als je gaat wandelen. Aan de riem lopen/uitlaten is voor hem heel spannend, zo ook autorijden, maar het gastgezin ziet ook hierin goede vorderingen.

Rustig huisje gezocht

Brad is een knappe jongen die op zoek is naar een leuke baas die beschikt over een flinke dosis geduld en tijd, die graag met hem aan de slag gaat en woont in een rustige omgeving en beschikking heeft over een tuin. Een andere sociale, speelse hond zal hem zeker helpen, al denken we dat hij ook alleen geplaatst kan worden. Zolang hij maar tijd, rust en goede begeleiding krijgt.

Van bezoek wordt hij enorm nerveus, zo ook van onverwachte geluiden. Een gezin met kinderen als ook mensen met veel aanloop raden wij aan om verder te kijken bij onze andere honden.

Voldoe jij aan het wensenlijstje? Weet dan dat je er een geweldig gezellige en zachtaardige hond voor terug krijgt!

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Brad

Knappe Brad is prachtige, gevoelige jongen, die op zoek is naar een nieuw huisje in Nederland. De eerste inburgeringsstappen heeft hij al gezet. Wie helpt hem verder zijn weg te vinden?

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Middelmaat