Bonnie

Kan met grotere kinderen

Niet met katten

Gesteriliseerd

5 FEBRUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Rennen, springen en spelen, dat doet Bonnie het liefst de hele dag door. Wat een verschil met de uitgemergelde hond die een tijd geleden in een ruig berggebied werd gevonden. Indertijd zag een rescuer haar toen ze de weg overstak. Een kleine middelmaat, vel over been en kreupel aan een voorpoot. Natuurlijk kon ze haar daar niet achterlaten en dus mocht Bonnie met haar mee.

Bonnies voorpoot had een vergroeiing, waarschijnlijk vanwege ondervoeding tijdens de groei. Hier is ze inmiddels aan geopereerd en haar poot is goed geheeld. 

Stuiteren van energie

Bonnie verblijft op dit moment in een shelter, waar ze minstens 23 uur per dag in een kennel zit. Omdat ze zo actief is, is opgesloten zitten voor haar een lastig iets. Ze is dan ook overenthousiast als ze even de pootjes mag strekken in de besloten ruimte van de shelter. Dit doet ze alleen, omdat ze geen andere hond in haar buurt tolereert. Ook katten duldt ze niet in haar nabijheid. Wat dit gedrag precies triggert, is niet duidelijk, misschien door frustratie en/of onzekerheid. Duidelijk is wel dat de shelter geen plek is voor een hond als Bonnie.

Zo nu en dan proberen ze met Bonnie te oefenen met het lopen aan de lijn, maar zodra ze haar kennel uit mag, stuitert ze alle kanten op. Met geduld en goede timing zal haar baasje in spe veel meer vooruitgang boeken.

Passend huisje

Dit mooie dametje heeft een actief baasje nodig dat haar energie in goede banen kan leiden. Misschien iemand die graag met haar wil sporten, of dagelijks lange wandelingen maakt. Omdat Bonnie zoveel energie heeft, plaatsen we haar niet bij kleine kinderen. Een familie met oudere kinderen en geen andere dieren zou haar goed passen.

Middelmaatje

Bonnie heeft een schofthoogte van ongeveer 46 cm en is getest op de Middellandse Zeeziektes. De testresultaten waren negatief. 

Tijdens het eten krijgt Bonnie graag haar ruimte. Ook kan ze wat blaffen bij het zien van vreemde mensen op ‘haar’ erf. 

Ticket naar Nederland

Dit mooie meisje is dol op de mensen in de shelter, maar kan niet wachten om samen met een baasje haar energie kwijt te raken in het bos, of op een strand. Ben jij de actieve persoon die haar de kans van haar leven geeft?

De laatste nieuwtjes

  • 13 JUNI 2021: DRINGEND THUIS GEZOCHT!

    Arme Bonnie … Haar neus blijft maar kapot gaan. Een biopsie heeft niks uitgewezen en er werd ook gedacht aan een auto-imuunziekte. Maar niet alle symptomen komen daarmee overeen en bij wijze van experiment hebben de rescuers Bonnie 3 weken lang losgelaten in een open deel van de shelter om te zien of vrijheid haar goed zou doen. Na deze periode zag haar neus er al een heel stuk beter uit! Maar binnen anderhalve week terug in haar kennel is Bonnie’s neus weer terug bij af.

    Het is duidelijk dat het opgesloten zijn Bonnie absoluut geen goed doet. En dus is het van groot belang dat ze zo snel mogelijk een thuis vindt waar ze veel vrijheid krijgt en er genoeg tijd en aandacht is om haar energie kwijt te kunnen.

    Er zijn mensen die denken dat als een hond eenmaal van straat is, hij dan is gered. En in veel situaties is een shelter ook een veel veiligere plek dan op straat. Maar in de praktijk is het niet zo zwartwit, dus we blijven het zeggen: een shelter kan niet tippen aan een thuis voor altijd. Pas als een hond thuis is, is hij gered … En juist Bonnie drukt ons weer even met de neus op de feiten (letterlijk en figuurlijk). Ze wordt goed verzorgd en krijgt medische hulp wanneer nodig, maar wat ze onderaan de streep écht nodig heeft, is een thuis …

    Wie geeft dit energieke teefje een kans? Ze verdient het zo …

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Bonnie

Bonnie is een erg levendig en actief teefje dat niet op haar plek is in de shelter. Dolgraag zou ze haar kennel verruilen voor een thuis, met een baasje dat haar meeneemt op lange wandelingen. Ben jij de actieve persoon bij wie dit energieke teefje ‘s avonds moe in haar mandje kruipt?

Geslacht

Teef

Geboren

Juli 2019

Grootte

Kleine middelmaat