Bobbie

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

18 JUNI 2021: EVEN VOORSTELLEN

In mei 2021 kreeg een van onze Griekse rescuers een melding over een moederhond die met haar 3 pups rondliep in het stadscentrum van Argos. Een exacte geboortedatum van de pups is niet bekend, maar de hondjes werden geschat op zo’n 4 maanden oud. 

De rescuer regelde een fijne plek voor de pups: een lokaal gastgezin waar ze niet alleen in de tuin, maar ook in huis mogen komen. Dat laatste is voor Griekse begrippen best speciaal, want de meeste Grieken vinden de tuin of een kennel goed genoeg voor een hond. Bij deze mensen wonen ook katten, waar de ‘mannen’ het goed mee kunnen vinden. Er is zelfs al een beginnetje gemaakt met zindelijkheidstraining, maar in een nieuw thuis moet dit vanzelfsprekend verder begeleid worden door het baasje.

Karakter

Alledrie pups zijn vrolijke, sociale honden die dol zijn op mensen en altijd in zijn voor een knuffelsessie. Ze spelen graag en kunnen hun puppyenergie goed kwijt door met elkaar te rennen en stoeien. Om daarna een ontspannend dutje te doen en een tijdje later vol goede moed van voren af aan te beginnen. 

Grootte

De broertjes wegen op dit moment ruim 8 kilo en de rescuer denkt dat ze zullen uitgroeien tot een gewicht van om en nabij de 25-30 kilo. Hun schofthoogte zou in dat geval rond de 60 cm zijn, maar dit is altijd afwachten bij zulke jonge honden en de uiteindelijke grootte weten we pas als ze helemaal zijn volgroeid. 

Baasje gezocht!

Eind juni is Bobbie klaar voor de reis naar Nederland. Hij heeft dan de nodige vaccinaties gehad en gaat natuurlijk met een geldig, officieel paspoort op weg. Gaat hij bij jou zijn eerste zomer beleven?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

  • 21 JANUARI 2022: KANJER BOBBIE

    Hij is de meest rustige en zachtaardige van de drie, maar dit heeft hem nog geen geluk gebracht: Bobbie is de enige die nog niet geadopteerd is.

    Inmiddels is hij rond een jaar oud en uitgegroeid tot een grote middelmaat. Hij weegt ca. 27kg. Bobbie is dol op grote wandelingen, maar moet nog wel goed leren om netjes aan de riem te lopen. Zijn foster denkt dat hij dit met training en tijd goed op zal pakken; hij is immers een slimme jongen.

    Hij is erg vriendelijk tegen alle mensen, zelfs als hij ze voor het eerst ontmoet. Ook naar andere honden toe heeft nooit agressie laten zien.

    Wie geeft Bobbie zijn gedroomde thuis voor altijd?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Bobbie

Gezocht: thuis voor Bobbie en zijn overenthousiaste staart! Dit reutje is een enorme knuffelkont en is altijd vrolijk. Hij zit op dit moment bij een Grieks gastgezin waar hij, samen met broertjes Alex en Eric, wacht op een thuis in Nederland. Heb jij een mand voor deze leukerd?

Geslacht

Reu

Geboren

Januari 2021

Grootte

Grote middelmaat