Blue – gereserveerd

Lief met mensen

Kan met niet dominante honden

Gecastreerd

Verzwakt

Midden in het centrum van Thessaloniki loopt een ernstig vermagerde en verzwakte hond. Hij is vies, vol met klitten en dodelijk vermoeid. Rescuers beseffen dat hij dringend hulp nodig heeft en maken een plek voor hem vrij in een al overvol shelter.

Zeldzaam maar ongewild

In de dagen die volgen ontdekken ze dat Blue een zeldzaam exemplaar is. Deze vriendelijke jongen lijkt sprekend op een Blue Cascogne: een rashond dat in Griekenland zelden voorkomt. Wat een prachtig dier! Maar bijzonder of niet, ook dan ben je als viervoeter in Griekenland niet zeker van een blijvend thuis.

Stoer

Bij een check van de dierenarts komt er afgezien van ondervoeding niets bijzonders aan het licht. Blue wordt gevaccineerd en het advies is eten en drinken. En dat werkt: zodra de weegschaal weer een gezond gewicht van ruim 35kg aantikt, heeft hij praatjes voor tien. Hij is vriendelijk met mensen, maar wel wat bazig tegen zijn soortgenoten als er voer in het spel is. En dat is niet zo handig in een shelter. Maar misschien is Blue wat onzeker en denkt hij dat hij zijn eten moet veroveren door heel stoer te doen.

Trots

In ieder geval zoekt deze knappe vent een huisje waar hij zich prettig voelt, zonder dominante soortgenoten waardoor hij de behoefte voelt zijn eten te beschermen. Met een baasje dat hem die steun en leiding geeft, die hij nodig heeft. En die met deze grote jongen, die qua schouderhoogte wel richting de 70cm gaat, wil pronken op straat, want deze prachtige Blue loopt graag trots met zijn neus in de lucht! (En dan niemand vertellen dat hij gewoon al die lekkere Hollandse geurtjes opsnuift .. ).

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Blue

Ook rashonden worden in Griekenland gedumpt. Tenminste, deze prachtige Blue lijkt als twee druppels water op een Bleu de Gascogne. Hij was vel over been toen hij in het centrum van Thessaloniki gevonden werd. Nu is hij weer opgeknapt en wil graag een baasje.

Geslacht

Reu

Geboren

September 2015

Grootte

Groot