Bingo

Bingo

Bingo j22w3-6

Over Bingo

Wat een plaatje is Bingo! Met zijn glanzende vacht, trotse houding en zwoele blik zou hij niet misstaan op de cat - eh - dogwalk. En dat zijn niet de enige pluspunten van deze handzame middelmaat.

Geslacht: Reu
Geboren: Juli 2020
Grootte: Middelmaat

Kindvriendelijk

Kan niet met alle honden

Niet getest met katten

Gecastreerd

21 JANUARI 2022: EVEN VOORSTELLEN

Afgelopen december werd onze rescuer in Patras gebeld door de directeur van de school voor speciaal onderwijs bij haar in de buurt. Er was een probleem. Sinds een tijdje stond er bij het hek van de school een hond te wachten, elke dag weer rondom de tijd dat de kinderen naar buiten kwamen.

Nee, de hond was niet agressief, hij was juist erg vriendelijk en speelde graag met de kinderen. Het probleem was de ouders; een aantal vond het maar niks, die vieze viervoeter en had de directeur aangesproken op zijn verantwoordelijkheid om een veilige situatie voor hun kinderen te waarborgen. Wellicht dat de rescuer kon helpen?

Gekeurd

Er zat niks anders op dan de hond op te halen. Wie weet wat dat handjevol ouders anders zou doen om van het dier af te komen. De rescuer trof een lieve reu aan, die zich rustig en gewillig liet aanlijnen. Ze zette het middelmaatje in haar auto en bracht hem voor zijn apk naar de dierenarts. Hier kwam hij glansrijk doorheen; geen enkele Middellandse Zeeziekte werd in zijn bloed aangetroffen. Hij werd ook gemeten en gewogen: 47cm hoog en 18kg zwaar.

Bestemming shelter

Ze doopte de knappe viervoeter Bingo en zette de reis voort naar de volgende bestemming: een shelter. Hier, tussen de andere 48 soortgenoten, zou Bingo voorlopig een plekje krijgen. Wie weet werd hij gezocht en anders zou hij opgegeven worden voor adoptie.

Ter adoptie

Inmiddels zijn we ruim een maand verder. Bingo heeft zijn draai aardig gevonden en begint inmiddels praatjes te krijgen. Over het algemeen is hij nog steeds de rustige, sociale viervoeter van het begin, maar hij heeft een sterke persoonlijkheid en dat botst soms met een enkele andere reu in de shelter. Reuen die hij als concurrentie beschouwt bij de momenten van aandacht van de verzorgers. Bingo begint deze verzorgers namelijk steeds meer als zijn baasjes te beschouwen. Hij is dol op ze.

Het wordt dus tijd voor een baasje waar hij al zijn loyaliteit bij kwijt kan. In een huisje waar Bingo goed zijn plek leert en de aandacht krijgt waar hij zo naar verlangt. En wat zou het geweldig zijn als er ook jongere speelkameraadjes zouden zijn! Want Bingo heeft een unieke interactie met kinderen. Wie weet schuilt er wel een therapiehond in hem …

Veelbelovend

Al met al is Bingo een hond met veel pluspunten. Dit is natuurlijk wel vastgesteld over een relatief korte periode en in de situatie waarin hij nu verkeerd. Hij zal nog veel moeten leren en wat er allemaal in zijn rugzakje zit, zal nog moeten blijken. Hij is in ieder geval jong, leergierig en mensgericht. Heeft deze prachtige jongen jouw interesse gewekt?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Bingo

Wat een plaatje is Bingo! Met zijn glanzende vacht, trotse houding en zwoele blik zou hij niet misstaan op de cat - eh - dogwalk. En dat zijn niet de enige pluspunten van deze handzame middelmaat.

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2020

Grootte

Middelmaat