Benny – in procedure

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Niet gecastreerd

9 OKTOBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Begin september was een van onze Griekse rescuer op weg naar haar shelter. Daarbij kijkt ze altijd goed om zich heen, omdat ze na jarenlange ervaring weet dat er meerdere plekken zijn waar ze een viervoeter in nood kan aantreffen. Bij het zien van een doos naast een vuilcontainer gaan de alarmbellen af. Ze stopt de auto, stapt uit en inderdaad … maar liefst 6 paar boevenoogjes kijken haar aan.

Onbegrijpelijk

Het is onbegrijpelijk dat iemand zo’n explosie aan schattigheid langs de kant van de weg kan zetten. Als de rescuer niet was langsgereden, wat was er dan met deze pups gebeurd? Gelukkig zijn deze kleine rakkers op tijd gevonden en delen ze nu samen een kennel in de shelter, waar zo’n 70 honden vertoeven.

Labradorkruising

De zes schavuiten verblijven inmiddels al ruim een maand op hun nieuwe plek. Volgens hun rescuer zijn het duidelijk labrador retriever kruisingen. Benny is een kleine clown, die iedereen aan het lachen krijgt met zijn ondeugende streken. Hij is speels, vrolijk, knuffelig met mensen en sociaal met andere honden. Een pup om direct verliefd op te worden.

Verrassingspup

Met 4 maanden oud woog Benny rond de 17 kg en gaf de meetlat zo’n 40 cm aan. Ondanks dat hij veel weg heeft van een labrador, geeft het geen garantie dat hij ook die grootte zal krijgen. Dat blijft altijd een verrassing met die Griekse mixjes …

Huisje gezocht!

Op het moment van vinden, werden de pups op 3 maanden oud geschat. Allemaal hadden ze last van puppyschurft, maar dat is inmiddels met succes behandeld. Op sommige foto’s is dit nog een beetje te zien. Hun vaccinaties hebben ze ook gehad en zodra er een goede match wordt gevonden, mogen ze hun wachttijd voor een vlucht doorbrengen bij een Griekse foster. Daar zullen ze wat basistraining krijgen.

Mag dit aanbiddelijke ventje daarna naar jou toe komen?

Verliefd?

Benny lijkt op een labrador en laat nu op 4 maanden leeftijd ook veel van die eigenschappen in de shelter zien. Daar zit hij tussen veel andere honden en heeft hij contact met een handvol mensen. Hoe zijn eerste 3 maanden zijn geweest, is niet bekend. Hij is nog jong en flexibel, maar kan als buitenlandse pup toch ook een rugzakje hebben en zal nog veel moeten leren.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Benny

Een ware hartenveroveraar is het, deze Benny. Zo ondeugend, maar ook zo’n knuffelkont. Het is toch niet te geloven dat iemand zo’n leukerd bij de vuilnis zet? Samen met zijn nestgenoten verblijft hij nu in een shelter. Geef jij hem een warme mand in Nederland?

Geslacht

Reu

Geboren

Juni 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)