Baxter

Kindvriendelijk

Kan met teefjes

Katten onbekend

Gecastreerd

Special Needs

31 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Straathond Baxter leefde met zijn gezin in een omheinde tuin van een openbaar gebouw. Dit was hun thuis en ze wisten het met de hulp van een paar dierenvrienden prima te redden. Totdat het gebouw van eigenaar wisselde. Deze wilde geen honden op zijn terrein en belde de lokale rescuer. De boodschap was simpel: de viervoeters moesten direct weggehaald worden, anders zouden ze op een andere manier verdwijnen.

Verhuisd

Zo kwam het mooie gezinnetje begin augustus in een klein shelter terecht met ca. 30 honden. Daar hebben Baxter, partner Blossom en zijn (vermeende) dochters Bindi en Brandi een eigen verblijf gekregen en beginnen ze goed hun draai te vinden.

Aanhalige grappenmaker

Baxter is een kalme, lieve jongen. Hij heeft graag aandacht van mensen en doet er alles aan om je blij te maken. Iets waar hij goed in slaagt omdat hij ontzettend grappig is. Spelletjes speelt hij graag en hij vindt het heerlijk om aangehaald en geknuffeld te worden.

Vaderliefde

Met de meeste andere honden in de shelter kan hij het goed vinden, alleen sommige reuen houdt Baxter het liefst op een afstand. Hierbij waarschuwt hij, maar gaat hij niet over in de aanval. Het vermoeden is dat dit gedrag voortkomt uit beschermingsdrang naar zijn familie. Omdat dit tegenstrijdig lijkt met wat hij voor de rest laat zien, kan de rescuer hem niet als dominant bestempelen.

Klaar voor herscholing

Als voormalig stadse zwerfhond, is Baxter straatgeluiden en verkeer gewend. Hij zal nog wel moeten leren om te leven in een huis en alle andere dingen die daarbij horen, maar zijn slimme aard en wil om te behagen, zullen hier zeker bij helpen.

‘Suspicious’

Baxter is zo’n 54 cm hoog en de weegschaal gaf 16 kg aan. Toen hij werd gecastreerd, is zijn bloed meteen onderzocht op babesia, leishmania en ehrlichia. Van beide laatste ziektes werd er een lage waarde aangetroffen en heeft hij daarom de beoordeling ‘supicious’ ontvangen. Baxter krijgt hier nu medicatie voor. Of hij echt leishmania heeft, zal een tweede test over een half jaar moeten uitwijzen.

Warme mand gezocht!

In plaats van een onbezorgde jeugd, heeft Baxter in zijn eerste levensjaar al heel wat levenslessen opgedaan op straat. Met zijn vrolijke en slimme karakter, is hem dit best goed afgegaan. Maar nu is het tijd dat hij de zorg en het thuis krijgt dat hij verdient. Word jij zijn beste maatje?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Baxter

Wat een kanjer is zwerfhond Baxter! Zo jong als hij is, heeft hij de taak als (vermeende) vader van 2 prachtige dochters goed volbracht. Het is nu tijd om zijn eigen weg te gaan en echt van het leven te genieten. Daar zal deze grappenmaker vast in slagen!

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2019

Grootte

Middelmaat