Basil – in procedure

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Niet gecastreerd

5 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Drie kleine pups van een krappe maand oud die moederziel alleen ergens langs de kant van de weg liggen, zo begint de voorgeschiedenis van Basil en zijn broertjes Bread en Butter. Waarschijnlijk zijn ze gedumpt, zoals in Griekenland vaak gebeurt met ongewenste pups. 

Gelukkig vond een lokale rescuer het drietal en nam ze mee, waarna de hondjes een plekje kregen in een omheinde tuin net buiten het dorp van de rescuer. Hier vangt ze ook andere pups op en Basil en zijn broertjes vermaken zich prima met hun leeftijdsgenootjes.  

Karakter

Waar zijn broertjes een lichtbruine vacht hebben, is Basil met zijn zwarte jasje de ‘vreemde eend in de bijt’. Maar zo vreemd is dat niet, want met een uitgebreide mix aan verschillende voorouders kunnen er in een nest heel wat onderlinge verschillen zitten. Qua karakter is op dit moment nog weinig over Basil te zeggen, behalve dan dat hij een echte pup is. Vrolijk, lief en dol op aandacht en spelen met de andere honden. 

Klaar voor de start …

Op dit moment zijn Basil en zijn broertjes ongeveer 2,5 maand oud. Binnenkort krijgen ze hun laatste vaccinatie en rond 6 februari 2021 zijn ze klaar voor de reis naar Nederland. Dit zwarte kereltje zal met z’n olijke snuitje heel wat harten veroveren, maar ben jij degene wiens leven hij straks compleet maakt?

TIP: heb je nog nooit een (buitenlandse) pup gehad? Lees dan eerst onze blog!

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Basil

Kleine Basil is één van drie pups die een rescuer halverwege november vond langs de kant van een weg. Sindsdien verblijven hij en zijn twee broertjes in een opvang, maar binnenkort zijn z’n vaccinaties afgerond en is hij klaar voor het grote avontuur in Nederland.

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)