Barney – gereserveerd

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

Special Needs

2 SEPTEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Barney was geen straathondje, maar het scheelde niet veel. Een drugsverslaafde man hield hem in zijn achtertuin, tussen een kleurrijke beestenbende. Kippen, katten en een aantal honden telden de verzameling ‘geredde’ dieren, die het maar met elkaar moesten zien te rooien. Tot hij in april dit jaar plots overleed.

De chaos was compleet en buurtbewoners alarmeerden een rescuer van een naastgelegen dorp. Zij moest de beestenboel maar ophalen, of er in ieder geval voor zorgen dat de situatie opgepakt werd. Ze nam poolshoogte en ontfermde zich over de dieren. Er waren 4 hondjes die allemaal op elkaar leken. Of ze nestgenoten waren, of dat er een moeder bij zat, was onduidelijk.

Dansende hondjes

Voor 2 hondjes was al snel een nieuw baasje gevonden, alleen Barney en Bella bleven over. Zij waren nog erg wantrouwend naar mensen. Al snel maakte deze terughoudendheid bij Bella plaats voor trappelend enthousiasme als de rescuer langskwam met wat eten, wat haar de bijnaam ‘de kleine danseres’ opleverde. Barney had heel wat meer tijd nodig. Maar Bella haar uitgelatenheid maakte ook in hem – stapje voor stapje – de danser los.

Na een aantal maanden liet Barney zich eindelijk ook aanhalen en de rescuer vond het tijd om ze mee te nemen naar haar huis. Bella toonde zich nieuwsgierig en paste zich al snel aan, maar Barney had zoals verwacht meer tijd nodig. Heel langzaam kruipt hij uit zijn schulp. Vreemden zijn nog teveel van het goede, maar als hij ‘zijn’ mensen nu ziet, danst en kwispelt ook hij van blijdschap. Een aanhaling tovert nu een voorzichtige lach op zijn gezicht, alsof hij nog steeds niet kan geloven dat het fijn voelt.

Dappere Barney

Zo timide als hij met mensen is, zo dapper is hij met soortgenoten. Hij speelt met veel van de andere aanwezige honden en accepteert het als anderen hem de baas willen zijn. Alleen sommige grote honden houdt hij liever op een afstand en weet dit goed duidelijk te maken. Met de katten gaat het ook prima. Alleen drukke en nerveuze dieren jagen hem angst aan.

Juiste omstandigheden

Barney boekt vooruitgang. Omdat het vrij hectisch is in huis met alle fosterhondjes en de rescuer te weinig tijd heeft, gaat dit met kleine stapjes. Socialiseren met mensen heeft hierbij de volle aandacht, andere trainingen staan nog niet op het programma.

De rescuer is blij met elke kleine overwinning, maar weet dat Barney het zoveel beter zou kunnen doen in de juiste omstandigheden. Een rustige, ontspannen omgeving waar alle tijd en aandacht voor hem is. Met lieve, geduldige mensen en een stabiele soortgenoot die hem verder kan leren ontspannen. Zonder stress, drukke jonge kinderen en veel prikkels.

Gecheckt en gewogen

De weegschaal geeft 10,5 kg aan en Barney is ongeveer 38 cm hoog. De dierenarts heeft hem gecheckt op ehrlichia, anaplasma, leishmania en hartworm. Alleen hartworm liet een positief resultaat zien. Omdat hij geen symptomen had, heeft hij een basisbehandeling gekregen die inmiddels is afgerond. De komende 8 maanden tot een jaar heeft hij nog medicatie nodig, waarna hij opnieuw getest kan worden. De verwachting is dat hij dan vrij van hartworm zal zijn.

Ticket voor 2?

Barney vindt nu steun bij zus Bella, maar die heeft een baasje in Nederland in het vooruitzicht. Misschien wil jij Barney ook wel een warm en liefdevol thuis geven, zodat ze samen de reis naar een mooie toekomst kunnen maken?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Barney

Mooie Barney. Zijn prille leventje heeft hij doorgebracht zonder de liefde en aandacht van mensen. Voor hem zijn het maar vreemde wezens, die gelijk staan aan gevaar. Al begint hij hier langzamerhand aan te twijfelen ... Help jij hem zijn tweestrijd te overwinnen?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2018

Grootte

Klein / middelmaat