Bagheera – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Niet gecastreerd

3 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Bagheera is een van 5 ongewenste pups die als 6-8 weken oude hondjes werden gevonden in de stad Argos. Ze lagen een paar meter vanaf de doorgaande weg bij elkaar op een hoopje in de bosjes, vlakbij de poorten van een lokaal shelter. Daar vond de rescuer ze toen ze de honden in de shelter kwam voeren.

Bij het gastgezin

De pups werden diezelfde dag nog opgevangen bij een Grieks gastgezin en mochten hun hongerige buikjes vol eten, waarna ze uitgeteld van alle indrukken in slaap vielen. Voldaan, veilig en… naamloos. 

Aan dat laatste kwam snel een einde toen we via onze facebookpagina om namen vroegen voor de pups. Door zijn prachtige zwarte vacht vonden we de naam Bagheera het beste bij hem passen. En gezien de vele keren dat die naam werd ingezonden, waren er meer die dat dachten.

Energiek manneke

Bagheera is nog jong en dus is er over zijn karakter nog niet zoveel te zeggen. In eerste instantie lijkt hij een vriendelijk, energiek hondje te zijn dat graag speelt en altijd honger lijkt te hebben. Maar hij zal een tijdje moeten acclimatiseren bij het Griekse gastgezin voordat zijn karakter echt goed is in te schatten.

Grootte

We denken dat Bagheera mogelijk een middelmaat wordt, maar ook dat is nu nog koffiedik kijken. Griekse straathonden kunnen veel groter of kleiner uitvallen dan verwacht, en zelfs binnen een nest zitten onderling soms grote verschillen.

Een nieuw begin

Dit zwarte mannetje is naar verwachting halverwege december 2020 klaar voor de reis naar Nederland. Zijn vaccinaties zijn dan op orde en mits hij een thuis en reisticket in het vooruitzicht heeft, kan hij mogelijk nog voor het nieuwe jaar de eerste stapjes op Nederlandse bodem zetten. Ben jij degene die hem leert dat waterplassen en moddersloten de grootste lol opleveren?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Bagheera

Vanwege zijn vacht heeft dit reutje de naam Bagheera gekregen, vernoemd naar de zwarte panter uit Disney’s film Jungleboek. Een zonnig oerwoud is misschien wat anders dan het regenachtige Nederland, maar deze Griekse Bagheera zal daar vast niet wakker van liggen.

Geslacht

Reu

Geboren

Augustus 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)