Atlas

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Nog niet getest met katten

Niet gecastreerd

1 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Het is hartje zomer als een lokale dierenvriend 2 pups vindt in de stad Xanthi. Ze zitten in een verlaten gebouw waar rescuers al vaker gedumpte pups hebben gevonden.

De vinder neemt contact op met een plaatselijke rescuer, zij haalt de 3 tot 4 maanden oude Atlas en Aphrodite op en brengt ze naar de shelter. Daar verblijven ze nu nog steeds, samen met circa 100 andere honden die daar een plek hebben gevonden. 

In de shelter

Al is Atlas nu beschermd voor de gevaren op straat, ook een shelter is geen ideale plek voor een jonge hond in ontwikkeling. Er is vaak weinig tijd voor socialisatie of training en het is dus niet vreemd dat Atlas op dit moment nog niet zoveel heeft geleerd. Wel houdt uit zichzelf z’n eigen slaapplekje schoon en is hij erg sociaal met andere honden. Rennen en spelen met vriendjes zijn z’n favoriete hobby’s. 

Verlegen

Atlas heeft tijd nodig om te wennen aan vreemde mensen en is snel onder de indruk van bijvoorbeeld harde geluiden en snelle bewegingen. Daarom verwachten we dat een thuis met geen, of alleen oudere kinderen fijner is voor hem dan de drukte van een jonge familie. 

Grootte

Op dit moment is Atlas naar schatting een half jaar oud en weegt hij zo’n 17 kilo. Hij heeft een schofthoogte van ongeveer 40 cm, maar hoe groot hij uiteindelijk wordt is nog niet goed te zeggen. We vermoeden dat hij een (grote) middelmaat wordt, maar het kan ook anders uitpakken.

Baasje gezocht!

Voor dit lieve mannetje met z’n gevoeligheden zoeken we een rustig thuis met een stabiele soortgenoot, en een baasje dat genoeg tijd heeft om Atlas met geduld te laten wennen en begeleiden in Nederland. Heb jij dat? Dan komt Atlas graag met jou kennismaken!

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Atlas

Dit ventje is Atlas, een timide reutje dat graag speelt met andere honden en maar wat graag de Griekse shelter wil verruilen voor een Nederlands thuis. Hij heeft alle nodige vaccinaties gehad en dus niks staat hem meer in de weg om naar Nederland te komen. Wordt hij jouw maatje voor het leven?

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat/groot (schatting)