Athina

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gesteriliseerd

18 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Athina werd afgelopen maart gevonden met haar broer en zus Anna. Ze stonden vastgebonden bij een school in Patras die gesloten was ivm de lockdown. Ze waren toen zo’n 4 maanden oud. Iemand uit de buurt belde de politie die een lokale rescuer informeerde over de vondst.

Zo bang …

Toen de rescuer ter plekke kwam, werd al snel duidelijk dat ze met zorg en rust moest handelen. Anna en Athina waren verschrikkelijk bang en verschuilden zich achter hun dapperdere broertje. Via de dierenarts, voor de nodige inentingen en controle, werden ze naar een shelter gebracht, waar de drie een eigen verblijf kregen.

De dames moesten enorm wennen en leunden daarbij op hun broertje. Angst voor mensen zat er goed in, als er een in het zicht kwam, kropen ze in de hoek. En toen het reutje na enkele dagen al een huisje vond, werd dit alleen maar erger.

Nieuw kennelmaatje

Met 38 honden te verzorgen in een shelter, een baan en de nodige zwerfdieren daarbuiten die hulp nodig hebben, hebben de mannen die de shelter runnen onvoldoende tijd om angstige honden zoals Athina en Anna de aandacht te geven die ze nodig hebben. Maar gelukkig werd er een oplossing gevonden: een andere pup van hun leeftijd met een supersociaal karakter werd hun nieuwe kennelgenoot.

Dit werkte uitstekend. Binnen een dag liepen de twee zusjes achter hun nieuwe voorbeeld aan. Met speeltijd huppelden ze met Eros zo hun kennel uit en begonnen ze hun nieuwe wereld te ontdekken. Sindsdien maken Anna en Athina grote stappen. Zelfs hun verzorgers zijn niet meer eng en hebben een start gemaakt met het leren lopen aan de lijn.

Potentie

Dat deze omslag zo snel ging, geeft de rescuer het inzicht dat de meiden veel potentie hebben. Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze op de juiste plek en met positieve training, zich prima kunnen ontwikkelen als waardevolle huisgenoot. Wel zal een adoptant naar verwachting veel tijd en aandacht moeten willen steken voor de inburgering, zo nodig met begeleiding van een gedragstrainer.

Match gezocht

Athina is nu 41 cm hoog en zal naar verwachting zeker een grote middelmaat worden. Door haar grootte in combinatie met haar onzekerheid, zoeken we een huisje voor haar waar geen kinderen onder de 12 jaar zijn. Op een plek met weinig prikkels in een rustige omgeving zal ze zich het prettigst voelen en een stabiele soortgenoot zal haar goed helpen.  Kan jij haar dat bieden?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

  • 13 MEI 2021: PROGRESSIE

    Athina’s vooruitgang is meer dan duidelijk, haar gereserveerdheid toont ze nu alleen nog maar in het begin. Verzorger George en hond Eros hebben goed hun best gedaan, de eerste belangrijke stappen zijn gezet.

    Op eigen pootjes

    Eros heeft inmiddels een huisje in Nederland gevonden, dus nu moeten de meiden op eigen kracht verder. Of heb jij misschien dat fijne huisje voor Athina waar ze zich met goede begeleiding verder kan ontwikkelen?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Athina

Athina was zo’n 4 maanden oud, toen ze met broer en zus vastgebonden werd achtergelaten. Wat ze in haar korte leventje had meegemaakt had zijn sporen achtergelaten; ze was vreselijk bang. In 2 maanden tijd is ze al behoorlijk opgebloeid en zou een eigen huisje erg fijn voor haar zijn.

Geslacht

Teef

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Grote middelmaat (schatting)