Arwen

Arwen

Arwen j22w22 (1)

Over Arwen

Rennen, vliegen en spelen, Arwen is al helemaal vergeten dat ze indertijd in een zak was achtergelaten langs de kant van de weg. In plaats daarvan zit ze nu bij een Griekse vrouw in huis, samen met haar nestgenootjes. Nu nog dat plekje voor altijd vinden, heeft ze jouw hart al laten smelten?

Geslacht: Teef
Geboren: Maart 2022
Grootte: Kleine middelmaat (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gesteriliseerd

18 MEI 2022: EVEN VOORSTELLEN

Stel je eens voor: je rijdt nietsvermoedend ergens in Nederland rond en plotseling zie je verderop iets langs de kant van de weg liggen. Eenmaal uitgestapt ligt er een dichtgebonden zak aan je voeten met daarin 4 wriemelende pups. 

Hoe harteloos deze aanblik ook is, het bovenstaande is helaas geen verhaaltje maar echt gebeurd. En dit kleine, zwart-witte dametje is het bewijs, want zij is 1 van de 4 pups die daar was achtergelaten om te sterven (samen met broertje Frodo en zusjes Eowyn en Yara). Het enige verschil is dat ze niet werd gevonden aan een Nederlandse weg, maar een Griekse.

Hulp!

Dat voortijdige enkeltje naar de regenboogbrug werd haar gelukkig bespaard, want een toevallig voorbijrijdende vrouw (een vriendin van een van onze rescuers) vond de hondjes en kon ze niet aan hun lot overlaten. Ze nam de pas 1 maand oude pups mee naar de dierenarts en daarna mochten ze met deze redster mee naar haar huis in Athene om van alles bij te komen en aan te sterken. De hondjes konden immers eigenlijk nog lang niet zonder hun moeder en hadden flessenvoeding en speciale zorg nodig. Die kregen ze nu met liefde.

Pups ten pootjes uit

Dat was eind april, we zijn nu een tijdje verder en de inmiddels 7 weken oude pups zijn hun hachelijke situatie van toen al helemaal vergeten. Het plekje bij deze vrouw is tijdelijk, maar vooralsnog genieten ze van alle aandacht en vermaken de vier musketiers zich volop in het huis en de tuin. Ook proberen ze regelmatig de al aanwezige katten en hond uit te dagen voor een spelletje en halen ze allerhande kattenkwaad uit. Kortom: het zijn echte pups.

Lief teefje

Arwen is nog jong en haar karakter is zich nog volop aan het vormen, maar de rescuer omschrijft haar op dit moment als een lieve en aanhankelijke pup. Anders dan haar overenthousiaste zus Yara, is Arwen wat terughoudender. Maar na even de kat uit de boom te hebben gekeken, dartelt mevrouw vrolijk en blij om je heen. Ze is een slimme meid en komt al wanneer ze wordt geroepen. 

Arwen heeft een wereld aan puppyenergie en omdat ze opgroeit met huiselijke geluiden en regelmatig knuffelen, is er al een goed begin gemaakt met haar socialisatie. 

Toverbal

Hoe Arwen verder zal uitgroeien qua grootte, is nog een verrassing. Griekse honden hebben namelijk vaak een grote mix aan voorouders, dus het is altijd afwachten waar de meetlat blijft steken. Ze weegt op dit moment pakweg 1,5 kilo en voor nu is de verwachting dat ze zal uitgroeien tot een kleine middelmaat. 

Op naar het avontuur

Half augustus is Arwen klaar voor de reis naar Nederland. Dit duurt op het moment van schrijven nog een tijdje, maar dat maakt de voorpret alleen maar leuker. Kun jij niet wachten om deze wollige deugniet in huis te verwelkomen en het avontuur met haar aan te gaan?

 

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Arwen

Rennen, vliegen en spelen, Arwen is al helemaal vergeten dat ze indertijd in een zak was achtergelaten langs de kant van de weg. In plaats daarvan zit ze nu bij een Griekse vrouw in huis, samen met haar nestgenootjes. Nu nog dat plekje voor altijd vinden, heeft ze jouw hart al laten smelten?

Geslacht

Teef

Geboren

Maart 2022

Grootte

Kleine middelmaat (schatting)