Argos

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

16 JULI 2021: EVEN VOORSTELLEN

In mei 2021 namen Griekse zigeuners contact op met een lokale dierenwelzijnsorganisatie met de vraag of ze 3 pups wilden overnemen. Het kamp staat bij een van onze rescuers bekend als een plek waar veel pups worden gefokt en de honden slecht worden behandeld. Maar eens in de zoveel tijd vragen de Roma aan een organisatie of rescuer of ze nog een aantal pups willen hebben. De rescuer vermoedt dat ze van deze hondjes af willen omdat ze ze niet kunnen verkopen. Zij noemt deze pups ‘The lucky ones’: de geluksvogels.

Eenmaal in goede handen, kregen de 3 pups eerst een check-up bij de dierenarts waar ze ook werden gevaccineerd en ontwormd. Daarna mochten ze bijkomen bij een Grieks gastgezin, waar ze nu nog steeds verblijven. 

Bij het gastgezin

De drieling heeft het goed naar de zin. Ze mogen zowel in huis als in de tuin komen en er wordt zelfs al een beginnetje gemaakt met wat kleine commando’s. De pups zijn speels, vrolijk en genieten volop van het leven. 

Argos is de slimste van het stel en degene die het meeste kattenkwaad uithaalt. Een heerlijke kwajongen die een baasje zoekt dat zijn slimme brein waardeert en wel kan lachen om deze ondeugd.

Grootte

De pups zijn nog jong en dan is het lastig in te schatten hoe groot ze uiteindelijk worden, maar de rescuer denkt dat ze zullen uitgroeien tot een middelmaat (misschien dat zusje Amy iets kleiner blijft). Verder zijn de pups getest op de Middellandse Zeeziekte ehrlichia, de testresultaten waren negatief. 

Thuis gezocht

Inmiddels hebben de pups hun vaccinaties gehad en zijn ze klaar voor de reis naar Nederland. Wie geeft slimme Argos zijn thuis voor altijd? En vooral een heerlijk leven vol avontuur en uitdaging?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Argos

Argos en zijn 2 nestgenootjes zitten bij een Grieks gastgezin waar vooral Argos de boel soms erg op stelten zet. Hij is een echte slimmerik en de ondeugendste van de drieling, maar met zijn olijke snuit vergeef je hem alles. Met wie gaat hij het goede leven aan?

Geslacht

Reu

Geboren

Maart 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)