Aqua

Kan met oudere kinderen

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

22 OKTOBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Aqua was zo’n anderhalf jaar oud en zelf nog een puberhond toen ze halverwege dit jaar beviel van haar eigen pups. Ze kwam op de radar van een lokale rescuer toen deze in juni 2021 van geïrriteerde dorpsbewoners hoorde dat 3 volwassen honden en 2 pups zich hadden verschanst in een oud warenhuis. Het waren Aqua, haar kroost en nog 2 andere honden. 

Allemaal waren ze erg bang en de bewoners van het dorpje net buiten de stad Xanthi dreigden alle honden te doden als ze niet snel van het toneel zouden verdwijnen. Natuurlijk had de rescuer geen andere keus dan alle 5 viervoeters mee te nemen naar de shelter. 

In de shelter

Het lijkt erop dat, met uitzondering van de rescuers, Aqua in haar korte leventje weinig goede ervaringen heeft gehad met mensen. De rescuer denkt dat ze ons alleen maar heeft leren kennen als een gevaar, wezens die haar pijn willen doen, en dat ze daardoor angstig en terughoudend is geworden. Eenmaal in de shelter duurde het dan ook een tijdje voordat ze zich wat meer durfde te ontspannen.

De sheltermedewerkers proberen haar te laten zien dat niet iedereen het slecht met haar voor heeft en langzaam maakt Aqua stapjes vooruit. Ondanks dat er in de shelter weinig tijd is voor een-op-een aandacht, laat ze zich inmiddels voorzichtig door hen aaien en knuffelen. 

Gezondheid en grootte

Aqua is eind juni 2021 getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia, anaplasma en hartworm. Alle testresultaten waren negatief. 

Op dit moment is ze zo’n 16 kilo en heeft ze een schofthoogte van om en nabij de 40 cm. De rescuer verwacht niet dat ze veel groter zal worden, maar ze is nog geen 2 jaar oud, dus er kan mogelijk nog iets bij komen.

En nu?

Hoe fijn het ook is dat ze vooruitgang laat zien, een shelter is niet de goede plek om Aqua echt goed te socialiseren en haar te helpen haar angsten achter zich te laten. Maar een huiselijke omgeving en een begripvol, ervaren baasje mét een stabiele en zelfverzekerde andere hond zouden juist wonderen kunnen werken. Want ergens achter haar gespannen gedrag schuilt een ontzettend lief hondje vol levenslust.

Dat is dus waar we nu naar op zoek naar zijn. Een rustig thuis zonder al te veel prikkels waar Aqua zich veilig voelt en de socialisatie waar de shelter al een beginnetje mee heeft gemaakt, zich verder ontwikkelt. Zijn jij en je hond de perfecte match om dit muurbloempje uit haar schulp te halen?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Aqua

Verlegen Aqua was zelf nog puber toen ze al moeder werd van een nestje pups. Griekse dorpsbewoners wilden haar en haar kroost doden, maar een rescuer kon ingrijpen. In de shelter leert Aqua dat aanraking ook fijn kan zijn en wacht ze op een thuis waar ze zich met liefde en tijd verder kan ontwikkelen.

Geslacht

Teef

Geboren

December 2019

Grootte

Kleine middelmaat