Aprilia – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Kan met katten

Hulproep op social media

Dankzij een oplettende man en FaceBook, kwam Aprilia onder de aandacht van een Griekse rescuer. De man spotte haar een paar weken in de bergen: een klein, mager hondje met een dikke buik. Hij begreep dat ze hulp nodig had, slaagde erin een wazige foto van haar te maken en plaatste een oproep op social media.

Hulp van ver

Toen een Griekse rescuer de foto zag, bleef ze de oproep nauwlettend in de gaten houden. Maar niemand schoot te hulp. De viervoeter was ver van haar vandaan, maar ze dacht dat het een uitgehongerd en hoogzwanger hondje was dat met spoed hulp nodig had. Met haar contacten wist ze iemand zover te krijgen het uitgemergelde dier te vangen en naar haar toe te brengen.

Klein en ellendig

Ze spraken af bij de dierenkliniek. Daar trof de rescuer een hondje dat haar hart raakte. Ze was zo klein en ellendig; haar botten staken er aan alle kanten uit en haar buik was dik en gezwollen. Aprilia werd direct onderzocht en bleek niet zwanger. De dierenarts raadde een echo aan, maar daarvoor moest ze naar een andere kliniek. Omdat dat de volgende dag pas kon, bleef de viervoeter die nacht in observatie en werden er ondertussen bloedtesten gedaan.

Met spoed onder het mes

De volgende ochtend kreeg de rescuer een alarmerend telefoontje: Aprilia’s toestand was verslechterd en uitvloeiing wees op een baarmoederontsteking. Ze werd met spoed geopereerd. Twee artsen verwijderden haar baarmoeder die in vergevorderd staat van ontbinding was; het was kantje boord.

Duimen draaien

Na de ingreep vocht de kleine dame voor haar leven. Na twee dagen lang duimen draaien kwam het verlossende telefoontje: Aprilia ging het halen! Ze werd overgeplaatst naar een gastgezin waar haar herstel begon. Van broodmager, zwak en timide viervoetertje verandert ze stukje bij beetje in een lief, kalm en sociaal dametje met vlees op haar botten.

Een dapper engeltje

Elke dag kruipt Aprilia wat meer uit haar schulp. Ze verkent het huis, begint te spelen en zoekt steeds meer zelf toenadering. Ze is lief tegen alle dieren en mensen. Iedereen, ook haar artsen, zijn onder de indruk van dit dappere meisje. Haar rescuer noemt haar een engeltje.

Thuis gezocht

Aprilia is een kleine viervoeter van zo’n 7 kg en het lijkt er sterk op dat bloed van Dwergpinscher door haar aderen stroomt. Ze is klaar voor een thuis voor altijd. Een plek waar ze door liefde omringd wordt en haar persoonlijkheid tot bloei kan komen. Mag ze bij jou komen wonen?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Aprilia

Ze heeft een engeltje op haar schouder, deze kleine Aprilia. Na haar redding en operatie was haar toestand kritiek, maar ze heeft het gehaald! Ze strekt nu aan bij een Grieks gastgezin en kruipt stukje bij beetje uit haar schulp. Wie geeft dit bijzondere kleintje een liefdevol mandje?

Geslacht

Teef

Geboren

December 2018

Grootte

Klein / middelmaatje