Aphrodite

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Nog niet getest met katten

Niet gesteriliseerd

1 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

In augustus 2020 vindt een lokale dierenvriend 2 pups in de stad Xanthi. Het verlaten gebouw waarin Aphrodite en broertje Atlas zich bevinden, is bij lokale buurtbewoners bekend als een dumpplek voor ongewenste pups.

De vinder neemt contact op met een plaatselijke rescuer, zij haalt de 3 tot 4 maanden oude Aphrodite en Atlas op en brengt ze naar de shelter. Daar verblijven ze nu nog steeds, samen met de 100-120 andere honden die in daar ook een plek hebben gevonden. 

Speciaal meisje

In de shelter is weinig tijd voor een-op-een-aandacht, dus Aphrodite heeft nog geen training gehad. Wel is ze erg sociaal en vriendelijk met andere honden. Ze speelt graag met haar broertje en laat zelfs andere honden haar eten opeten.

Verstopplekje

We weten niet hoe en waar ze de eerste maanden van haar leven heeft doorgebracht, maar wel is duidelijk dat ze in die tijd angst heeft opgebouwd voor mensen. In de shelter is dit ook te zien, want als de rescuer in het verblijf komt probeert ze zich eerst te verstoppen. 

Geduld en liefde

Ondanks haar angst, is ze niet agressief. Ze laat de knuffels en aanrakingen over zich heen komen, maar is nog erg gespannen en heeft tijd nodig om te leren ervan te genieten. Toch hebben we eerder meegemaakt dat angstige honden bij het juiste baasje helemaal opbloeien, een flinke portie geduld en liefde zijn hierbij belangrijke sleutelwoorden.

We plaatsen Aphrodite niet bij kleine kinderen, want een timide hond als zij zal het enthousiasme en de grijpgrage vingertjes van onze jonge medemensjes misschien niet zo kunnen waarderen.

Ze heeft inmiddels een schofthoogte van 40 cm en weegt 15 kilo. 

Speciaal thuis gezocht!

Aphrodite heeft de laatste 2 maanden in de shelter doorgebracht, maar een huiselijke omgeving zou zoveel beter zijn voor haar ontwikkeling. En natuurlijk een stabiele soortgenoot die het goede voorbeeld geeft en Aphrodite helpt haar zelfvertrouwen te vinden. 

Sta jij bekend om je geduld? Heb je veel liefde te geven en zie je de schat van een hond die nu nog verborgen zit achter haar terughoudendheid? Vul dan het adoptieformulier in, want Aphrodite heeft inmiddels alle nodige vaccinaties gehad en is helemaal klaar voor een enkeltje naar Nederland.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Aphrodite

Aphrodite werd in augustus 2020 gevonden in een verlaten gebouw in Xanthi, een bekende dumpplek voor ongewenste pups. Ze is wat timide, maar de juiste persoon kan nog veel met haar bereiken. Ben jij de hondenvriend die Aphrodite uit haar schulp laat kruipen?

Geslacht

Teef

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat/groot (schatting)