Anna

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gesteriliseerd

10 JULI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Anna werd afgelopen maart gevonden met haar broer en zus Athina. Ze stonden vastgebonden bij een school in Patras die gesloten was ivm de lockdown. Ze waren toen zo’n 4 maanden oud. Iemand uit de buurt belde de politie die een lokale rescuer informeerde over de vondst.

Zo bang …

Toen de rescuer ter plekke kwam, werd al snel duidelijk dat ze met zorg en rust moest handelen. Anna en Athina waren verschrikkelijk bang en verschuilden zich achter hun dapperdere broertje. Via de dierenarts, voor de nodige inentingen en controle, werden ze naar een shelter gebracht, waar de drie een eigen verblijf kregen.

De zusjes moesten enorm wennen en leunden daarbij op hun broertje. Angst voor mensen zat er goed in, als er een in het zicht kwam, kropen ze in de hoek. En toen het reutje na enkele dagen al een huisje vond, werd dit alleen maar erger. Gelukkig kregen ze een nieuw kennelmaatje die de meiden op sleeptouw nam. Binnen korte tijd kwamen ze hun kennel uit en speelden ze.

Vorderingen

Sindsdien maken Anna en Athina stappen. Zelfs hun verzorgers zijn niet meer eng en hebben een start gemaakt met het leren lopen aan de lijn. Elke dag is er even aandacht voor de zusjes die daardoor vorderingen maken. Vooral Athina is uit haar schulp gekropen.

De juiste plek

Ondanks dat er voldoende rust en tijd ontbreekt in de shelter en ze niet dat ene baasje hebben waar ze een band mee op kunnen bouwen, laten Athina en Anna dus progressie zien. Maar het is nu echt tijd voor een eigen huisje waar ze zich verder kunnen ontwikkelen.

De rescuer heeft er alle vertrouwen in dat ze op de juiste plek en met positieve training, zich prima kunnen ontwikkelen als waardevolle huisgenoot. Wel zal een adoptant tijd en aandacht moeten willen steken voor de inburgering, zo nodig met begeleiding van een gedragstrainer.

Steun en toeverlaat

Anna hangt nog erg aan haar zus Athina en vindt het nog wat lastig om van haar apart te zijn. Ook dit zal tijd nodig hebben, waarbij het gezelschap van een andere stabiele soortgenoot goed zou kunnen helpen.

Huisje gezocht

Anna zal naar verwachting zeker een grote middelmaat worden. Door haar grootte in combinatie met haar onzekerheid, zoeken we een huisje voor haar waar geen kinderen onder de 12 jaar zijn, een plek met weinig prikkels in een rustige omgeving. Help jij Anna inburgeren?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Anna

Met 4 maanden oud werd Anna gevonden, vastgebonden bij een school. Ze was zo verschrikkelijk bang. Gelukkig gaat het nu alweer een stuk beter met haar, al heeft ze nog wel wat tijd nodig om zich comfortabel met vreemden te voelen. Ga jij deze uitdaging aan?

Geslacht

Teef

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Grote middelmaat (schatting)