Angy

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katvriendelijk

Gesteriliseerd 23/6/20

Al in Nederland

Verrassingsnest

Eén nest met pups in alle soorten en kleuren, bij Griekse straathonden is dat niet ongewoon. Een mix aan voorouders én de kans dat er verschillende vaders zijn, geeft vaak verrassende nakomelingen.

Bij de vuilnisbak

Lieve Angy is 1 van een nest van 9 zwerfpups die gevonden werd naast een vuilnisbak. Waarschijnlijk zijn ze begin november geboren. Hun vindster nam de pups mee naar huis en fabriceerde een droge, veilige plek voor de jonge hondjes met verschillende dozen, die ze naast haar huis plaatst. Ze waren gered en kregen de broodnodige zorg, maar de kans was groot dat ze uiteindelijk op de straat terecht zouden komen.

Een veiliger plek

Gelukkig ontdekte een lokale rescuer de pups toen ze zo’n 2 maanden oud waren. Ze nam ze mee naar haar huis op het platteland, waar ze al een aantal honden en katten opvangt op haar erf. Terwijl ze de pups verzorgt en socialiseert, probeert ze via haar netwerk een echt thuis voor ze te vinden.

Sociale meid

Angy is vriendelijk, speels en lief en gaat goed met de andere honden en katten. Als het speeltijd is, vermaakt ze zich met de andere viervoeters en ze kan zich prima handhaven als het spel soms wat ruig wordt.

Ze vindt het heerlijk om bij mensen te zijn, maar is tegelijkertijd ook onafhankelijk en zoekt niet de hele tijd aandacht; ze vindt het ook fijn om alleen te zijn.

Gesteriliseerd en getest

Met zo’n 7 maanden oud gaf de meetlat 54cm aan en woog Angy bijna 20kg. Ook is ze gesteriliseerd en is haar bloed gecontroleerd op verschillende Middellandse Zeeziektes; de resultaten waren negatief.

Ticket naar Nederland!

Vanaf begin juli is Angy in Nederland, waar ze alvast mag inburgeren bij een gastgezin. Mag ze daarna bij jou komen wonen?

De laatste nieuwtjes

 • 15 JULI 2020: ANGY VEROVERT HARTEN IN NEDERLAND

  Zaterdag 4 juli kwam Angy met het vliegtuig vanuit Griekenland naar Brussel. Eenmaal thuis bij het gastgezin was ze heel rustig, moe en erg verlegen. Vanuit de reisbench kon ze haar nieuwe leefomgeving in zich opnemen. Ze vond dat veilige plekje wel prima, totdat een heerlijke gekookte kipgeur haar neus bereikte. Haar lekkere trek overwon het van haar angst en het ijs was gebroken.

  Enthousiast, aanhankelijk, lief, nieuwsgierig, …

  Na een heerlijke smulpartij was het dan ook meteen goed. In een paar dagen tijd ontwikkelde ze zich tot een enthousiaste, aanhankelijke, waakse, lieve, nieuwsgierige jonge hond! Angy vindt het buiten geweldig, of het nou regent of niet. Ze beweegt graag, dus het gastgezin is zo langzamerhand de hele buurt samen met haar aan het verkennen.

   … zindelijk en slim

  Angy bleek ook al helemaal zindelijk te zijn en voor een stukje gekookte kip doet ze alles. Ze is heel leergierig en erg slim. Zitten, af, pootje geven … zover is het gastgezin inmiddels al; kijk maar op het filmpje. En dat binnen nog geen week.

  Een meisje om van te houden

  De lieve Angy houdt van gezelschap en is zich in deze paar dagen al aan haar tijdelijke baasjes gaan hechten. En dat is wederzijds … Haar thuis voor altijd zal dus een heel goed plekje moeten zijn, waar ze haar met een gerust hart (en de nodige tranen) naar toe laten verhuizen. We denken dat dit zachtaardige meisje het beste tot haar recht komt in een rustig huishouden.

  Heb jij dat plekje?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Angy

Dit is Angy. Ze is net zo lief als ze eruit ziet en wil heel graag een baasje, net als haar acht broertjes en zusjes. Ze heeft nu een tijdelijk mandje bij een Nederlands gastgezin. Kom jij Angy daar ontmoeten?

Geslacht

Teef

Geboren

November 2019

Grootte

Groot