Angelica – gereserveerd

Angelica - Gereserveerd

Angelica j22w11-1

Over Angelica

Angelica, engel en supermama. Overstelpt haar kroost met liefde, maar dit blijkt helaas niet genoeg om ze te beschermen tegen het vreselijke parvo-virus. Krijgt ze bij jou een zorgeloze tweede jeugd?

Geslacht: Teef
Geboren: Maart 2021
Grootte: Kleine middelmaat

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gesteriliseerd

1 APRIL 2022: EVEN VOORSTELLEN

In een dorp vlakbij Alexandroupolis, kreeg rescuer Dolitsa op 8 februari een telefoontje van een dorpsgenote. De vrouw was radeloos. De avond daarvoor was haar hond, Angelica, bevallen van 6 pups. De vrouw was gek op de hond, maar wist niet hoe ze de zorg voor het hele hondengezin financieel op moest brengen. Ze vroeg daarom de rescuer de zorg voor Angelica en haar pups over te nemen.

Dilemma

Een moeilijk dilemma. De ervaring leert namelijk dat er hoe dan ook afstand gedaan wordt van de pups en de vraag is dan maar of ze goed terechtkomen. En omdat sterilisatie, ondanks alle aandacht die hieraan besteed wordt – via voorlichting en bijvoorbeeld het 50/50 project – nog geen vanzelfsprekendheid is voor veel Griekse hondeneigenaren, is de kans op een volgend nest groot. De hulpvraag afwijzen was dus geen optie.

De rescuer had alleen zelf geen ruimte voor het jonge gezin. Gelukkig was er een andere vrijwilliger in het verderop gelegen dorp Xanthi, die zich over moeder en pups wilde ontfermen. Zo konden ze in ieder geval bij elkaar blijven.

Zorgzame moeder

Angelica is zelf nog zo jong en was toch al moeder van een zestal. Maar wat deed ze dat met veel zorg en liefde. Ondanks dat ze vrij timide was, reageerde ze goed op vreemde mensen en liet ze die zonder problemen bij haar baby’s komen.

Het leek dus allemaal zo goed te gaan, in de relatieve veiligheid van een afgesloten tuin. Een plek waar Angelica haar kinderen in alle rust kon overstelpen met moederliefde, weg van gevaarlijke ziektes die een shelter of de straat met zich meebrengen. Het lot bepaalde anders … ook op deze plek wist parvo de kleine viervoeters te vinden en overleden ze in korte tijd na elkaar. Slechts een pup (Palma) heeft het gevecht overleefd. Een drama voor de kleintjes en een zorgzame moeder als Angelica.

Honden- en kattenvriendin

Angelica heeft een rustige en lieve aard. Ze zal niet onstuimig tegen je opspringen, maar als ze je vertrouwt, zoekt ze je op en mag je haar buikje kriebelen. Honden én katten zijn haar vrienden. Ze is gek op de kat des huizes. Die liefde lijkt voor nu alleen wat eenzijdig. 

Angelica is een kleine middelmaat van ca. 40 cm hoog en 13 kg zwaar. Ze is getest op de Middellandse Zeeziektes en de resultaten waren negatief. 

Zorgeloos leven in zicht?

Angelica’s wens was dat haar pups opgroeiden in een liefdevol gezin. Nu zijn we voor haarzelf op zoek naar een fijn Nederlands thuis, waar ze haar verleden achter zich kan laten. Geef jij haar een zorgeloze en liefdevolle toekomst?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Angelica (Gereserveerd)

Angelica, engel en supermama. Overstelpt haar kroost met liefde, maar dit blijkt helaas niet genoeg om ze te beschermen tegen het vreselijke parvo-virus. Krijgt ze bij jou een zorgeloze tweede jeugd?

Geslacht

Teef

Geboren

Maart 2021

Grootte

Kleine middelmaat