Amelie

Kindvriendelijk

Diervriendelijk

Ongesteriliseerd

Een nest met pups

Het grensgebied van Noord-Griekenland en Turkije is een dumpplek voor ongewenste honden. Veel viervoeters verblijven daar al lang en zo nu en dan verschijnt een nest pups. Niet voor het eerst werd een rescuer uit Xanthi gebeld met de vraag of ze een heel nest kon opvangen. Door gebrek aan ruimte en tijd, weigerde ze deze acht jonge hondjes. Ze had het gevoel dat ze niet anders kon, maar het bleef knagen.

Erg verzwakt

Toen er een weersomslag kwam en het erg koud werd, vroeg ze daarom toestemming de grens over te gaan. Ze kon de pups niet langer aan hun lot overlaten. Helaas bleken de hondjes al erg verzwakt. Eén was er echt slecht aan toe, in de auto verloor ze allemaal bloed. De rescuer bracht haar direct naar de dierenarts die het somber inzag, maar legde haar toch aan het infuus. De andere pups kregen een plekje bij de rescuer thuis, maar na een paar dagen wilden ze niet meer eten. Ook zij waren ziek en werden opgenomen voor behandeling.

Levenslust

Uiteindelijk overleefden drie pups het virus, waaronder het eerste hondje dat ziek was: Amelie. Ondanks dat ze het kleinste en meest magere puppy van het drietal is, heeft ze een grote vechtlust om in leven te blijven. Maar ze is ook een lief en timide meisje en laat anderen voorgaan bij het eten. Over ruim een maand zullen al haar inentingen op orde zijn en mag ze reizen. Zet jij haar warme mandje vast klaar?

De laatste nieuwtjes

  • 21 MAART 2020: AMELIE WACHT NOG STEEDS

    Amelie zit nu samen met haar zusje Noëlle op een plaatsje bij een warenhuis, te wachten op die ene persoon die ze een thuis wilt geven. Ze worden dagelijks gevoerd en af en toe mee naar buiten genomen om aan de riem te leren lopen.

    Amelie is lief, wordt niet heel groot en is dol op menselijke aandacht … Dit is toch geen plek om op te groeien? Adopteer Amelie en geef haar een echt thuis!

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Amelie

Lieve Amelie heeft een moeilijke start in het leven. Ze is aan haar lot overgelaten tot een rescuer haar in veiligheid wil brengen. Ze blijkt ziek, maar krabbelt er met vechtlust en goede zorg bovenop. Wie geeft dit dotje een mooie toekomst?

Geslacht

Teef

Geboren

November 2019

Grootte

Kleine middelmaat (schatting)