Alpha

Kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gesteriliseerd

Al in Nederland

12 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Eind maart 2020 werden Alpha en haar zusje Beta achtergelaten in de West-Griekse havenstad Patras. Het was de nasleep van de winter en de buitentemperaturen waren nog laag. Toch had iemand de ca. 5 weken oude pups in een plastic zak gestopt en ze ergens gedumpt.

Ineengestrengeld

Rillend van de kou en helemaal nat kropen de verkleumde hondjes dicht tegen elkaar aan om warm te blijven. Ondanks dat waren ze onderkoeld toen ze werden gevonden. Ze kregen hen eerst niet los, omdat ze elkaar stijf ‘vasthielden’. Maar de rescuer vocht voor hun leven. Ze probeerde de pups zo snel mogelijk op te warmen en het lukte! Alpha en Beta herstelden.

Sterke band

De zusjes ontwikkelden een sterke band. Van een gastgezin verhuisden ze naar een Grieks pension. Daarna vond Beta een Nederlands thuis en na haar vertrek raakte Alpha in een depressie. Ze bloeide gelukkig wel weer op en hechtte zich dit keer heel sterk aan haar verzorgster.

Naar Nederland

Eindelijk kreeg ook Alpha een aanvraag voor adoptie en reisde ze eind maart naar Nederland waar ze haar warme mandje kreeg. Helaas blijkt het geen match en verhuist ze begin april alweer naar een gastgezin. Daar krijgt ze nu alle tijd om te wennen aan het Nederlandse leven.

Rust en vertrouwen

Alpha nog maar kort in Nederland en haar hele wereld is veranderd. Voor een gevoelig meisje als zij betekent dat dat het gastgezin haar nu alleen in huis en de tuin laten, zodat ze in alle rust vertrouwen en ontspanning vindt. Ze vindt het leuk buiten in de tuin, maar lopen op straat is nog te eng. Zodra Alpha genoeg op haar gemak is, zal dit stap voor stap opgebouwd worden.

Steeds vrijer

Alpha doet t goed en ze wordt langzaam vrijer. Ze is erg nieuwsgierig, maar als het spannend wordt, haakt ze af. Met voldoende geduld lukt het haar gastgezin om haar dan in kleine stapjes over te halen. Ze is een echte knuffel en vindt aandacht heerlijk. Ook kan ze prima zelf haar rust op zoeken in de bench.

Omdat Alpha iets snel spannend vindt, is een rustige woonsituatie zonder kleine kinderen het meest passend. In het gastgezin heeft ze een erg goede klik met de tienerdochter. Ook vindt ze het prettig dat er een andere hond aanwezig is en er veel aandacht voor haar is.

Het geluk ontdekken

Alpha is een schat van een hond. In een huisje met rust en regelmaat en een baasje met veel geduld en ervaring zal ze een fijne huisgenoot zijn. Mag ze met jou stap voor stap het geluk ontdekken?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Alpha

Ze waren nog maar zo’n 5 weken oud, toen Alpha en haar zusje Beta in een plastic zak werden gevonden. Met goede zorg overleefden de 2 pups en ze groeiden samen op. Beta vond als eerste een thuis en afgelopen maart werd ook Alpha geadopteerd. Helaas was er geen match en wacht ze nu bij een Nederlands gastgezin op een nieuwe kans.

Geslacht

Teef

Geboren

Februari 2020

Grootte

Middelmaat