Aiko

Hondvriendelijk

Gecastreerd

Special Needs

8 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

In de zomer van 2016 reed een rescuer terug naar haar huis, toen ze een teefje en haar 11 pups zag, net buiten de stad Patras. Ze kon niet anders dan hen meenemen en na verloop van tijd vonden zowel de moeder, als 2 reutjes en 8 teefjes na een thuis. Eén reutje bleef over. Nu, 4 jaar later, zit deze pechvogel nog steeds te wachten.

Lieve jongen

In de besloten omgeving van het pension is Aiko uitgegroeid tot een volwassen reu met een stabiel karakter. Een sociale middelmaat die het goed kan vinden met de 30 andere honden die op dit moment in het pension zitten.  

Ook richting mensen is zijn zachtaardige aard duidelijk merkbaar, want hij benadert iedereen kalm en vriendelijk. Omdat hij tot nu toe alleen het pension kent, heeft hij nog geen ervaring met kinderen en katten. Zodra er interesse in hem is, kan alsnog een kennismaking geregeld worden om te zien hoe hij op hen reageert.

Slimmerik

Aiko blijkt een leergierige kerel te zijn die al goed luistert naar zijn verzorger. Hij moet natuurlijk nog veel leren, maar kan inmiddels netjes meelopen aan de riem en ondanks dat hij geen zindelijkheidstraining heeft gehad, houdt hij zijn eigen plekje schoon. Hij lijkt soms wat jachtinstinct te hebben, want bij tijd en wijle vindt hij het heerlijk om zijn neus even aan het werk te zetten. 

Gezondheid

Recent is Aiko getest op leishmania, ehrlichia en babesia. Alleen leishmania gaf een erg lage bloedwaarde en in Griekenland wordt dit gezien als ‘suspicious of leishmania’. Dit betekent dat het niet duidelijk is of hij het echt heeft. Voor de zekerheid wordt hij twee keer een maand lang behandeld met het middel leishguard en over zo´n 4 maanden wordt hij opnieuw getest. 

Een thuis voor Aiko

Tegen de hoop en verwachting van de rescuer in, heeft Aiko tot nu toe weinig geluk gehad in zijn zoektocht naar een baasje. Maar wie weet komt daar nu verandering in en vindt ook hij een eigen stekje, net als zijn moeder en nestgenootjes. Ben jij degene die zijn jarenlange geduld beloont met een mand?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Aiko

Begin augustus 2016 vond een rescuer een moederhond en haar pups langs een plattelandsweg. Bijna allemaal vonden ze een thuis, behalve Aiko. Hij is inmiddels volwassen en wacht nog steeds geduldig op zijn baasje. Wordt 2020 eindelijk zijn jaar?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2016

Grootte

Middelmaat