Agapi

Agapi

Agapi j22w17 (4)

Over Agapi

Van verfomfaaide viervoeter met een vervilte vacht vol klitten tot een prachtige teddybeer die de show steelt: Agapi heeft een ware transformatie ondergaan. Deze dame had al een geweldig karakter, maar nu is ze vanbuiten ook nog eens heel mooi. Neem jij deze bonk liefde in huis?

Geslacht: Teef
Geboren: Augustus 2018
Grootte: Grote middelmaat

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

22 JANUARI 2022: EVEN VOORSTELLEN

Verfomfaaid en broodmager, zwierf Agapi rond in een dorpje in het noorden van Griekenland. Toen een Atheense vrouw haar daar vorige zomer zo aantrof, kreeg ze direct medelijden met de viervoeter. Ze kon haar daar niet achterlaten en nam haar mee.

Getrimd

Er werd een plek geregeld in een kleinschalig shelter, maar voordat Agapi daar naartoe kon, werd ze eerst nagekeken door een dierenarts en gesteriliseerd. Ook werd haar vacht onder handen genomen; deze was helemaal vervilt door de grote hoeveelheid klitten. Haar leeftijd werd geschat op zo’n 3 jaar oud.  

Gastvrouw van de shelter

Inmiddels zijn we acht maanden verder en beschouwt Agapi de shelter als haar thuis. Ze is erg vriendelijk tegen de overige 30 honden en heeft daarom het voorrecht dat ze niet in een kennel hoeft te verblijven. Ze mag vrij op het middenterrein rondlopen, waar ze iedereen – tweebenig en vierpotig –  warm begroet. 

Liefde

Agapi betekent ‘liefde’ en dat past deze geweldige dame goed. Met haar 25 kilo en een schofthoogte van 60 cm is ze een grote bonk liefde, die ze te pas en te onpas over iedereen uitstrooit. In haar enthousiasme om alle buurthonden te begroeten tijdens het wandelen, vergeet ze daarbij dat er nog een lijn tussen haar en haar begeleider zit. Dit heeft dus nog wel wat oefening nodig.  

Verkeer en harde geluiden deren haar niks. Ze is altijd blij en ook nog eens heel zachtaardig. Kinderen, klein en groot, kunnen rekenen op een kwispel. En daarbij is ze ook makkelijk en is het vermoeden dat ze zich daarom overal thuis zal voelen.

Onlangs is ze getest op de Middellandse Zeeziektes, de uitslagen hiervan waren negatief.  

Teddybeer

Agapi heeft weer vlees op haar botten en als griffonmix heeft ze een lange, volle vacht waardoor ze lijkt op een teddybeer. Een haardos die dus wel verzorging nodig heeft. Leg jij haar kam en borstel alvast klaar? 

Tekst gewijzigd op 1 mei 2022.

De laatste nieuwtjes

  • 12 mei 2022: Bezoek uit Nederland

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Agapi

Van verfomfaaide viervoeter met een vervilte vacht vol klitten tot een prachtige teddybeer die de show steelt: Agapi heeft een ware transformatie ondergaan. Deze dame had al een geweldig karakter, maar nu is ze vanbuiten ook nog eens heel mooi. Neem jij deze bonk liefde in huis?

Geslacht

Teef

Geboren

Augustus 2018

Grootte

Grote middelmaat