Abbey – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Niet gesteriliseerd

16 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Eind oktober zag een Griekse vrouw 5 puppies in een veld. Ze twijfelde geen moment en nam de circa 5 weken oude hondjes in een doos mee naar de dierenarts. In het veld waren hun kansen op overleven klein, maar na het bezoekje aan de dierenarts kregen Abbey, haar zusje Hippie en broertjes Onyx, Kuro en Coal een veilig plekje in een kleinschalig shelter.

Daar mogen ze de komende tijd hun puppystreken loslaten op kennelmaatje Baxter, een jonge reu waarmee ze hun verblijf delen. Naar verwachting zijn Abbey en haar nestgenootjes eind december 2020 klaar voor de reis, ze zijn dan een maand of 4. 

Honing

Baxer kon wel wat gezelschap gebruiken nadat zijn vorige kennelgenoten in Nederland zijn geadopteerd. Hij is het speelmaatje van de vijfling en ze zijn allemaal gek op hem. Vooral omdat hij regelmatig honing krijgt i.v.m. een kennelhoestbesmetting. Dat kleverige spul blijft daarna in zijn harige snor en sik hangen en de pups kunnen er dan ook geen genoeg krijgen om vol enthousiasme zijn snuit en vacht schoon te likken.

Karakter

Met haar pientere oogjes geloken ligt Abbey graag te dutten in de zon, maar als het etenstijd is, is ze er als de kippen bij. Al vindt ze het ook prima als de andere pups van haar voer willen smikkelen, want al met al is Abbey geen veeleisend hondje. Ze is geen hoogdraver of leider zoals zusje Hippie, maar zit liever wat op de achtergrond. Al is ze ook zeker in voor een spelletje op z’n tijd, maar dan wel gevolgd door een dutje, want stiekem is ze een klein beetje lui. 

Abbey (vernoemd naar de hond van George Michael) is geboren met een kort staartje en de weegschaal schommelt op dit moment rond de 3 kilo. Naar schatting zal ze uitgroeien tot een middelmaat van zo’n 20 kilo.

Thuis voor Abbey

Dit pukje geniet erg van de Griekse warmte, maar zou ze weten dat wij in Nederland ook heerlijke zomers hebben? In elk geval zou ze er vast geen probleem mee hebben om zichzelf heerlijk om te draaien in een warm mandje, of languit liggend van het Hollandse zonnetje te genieten. Al dan niet achter het glas vanwege een lokale wolkbreuk. Mag Abbey bij jou het Nederlandse klimaat ontdekken?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Abbey

Dit rustige teefje is Abbey. Zij en haar nestgenootjes werden gevonden in een veld, maar via een tussenstop bij de dierenarts verblijven ze nu in een kleinschalig shelter. Nu is het wachten op een lief baasje, en in de tussentijd strekt Abbey nog eens lui haar puppybuikje uit in de zon.

Geslacht

Teef

Geboren

Augustus 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)