Sya heeft jouw hulp nodig!

Arme Sya … Ze kon al een tijdje amper lopen vanwege pijn, maar op 6 februari krijste ze het ineens uit en was de controle over haar achterpoten weg … Er zijn verdere onderzoeken nodig, maar het spaarpotje van het baasje is inmiddels leeg. Jouw hulp is hard nodig!

UPDATE: Sya is weer opgeknapt! Er zijn wel andere honden die nog hulp nodig hebben, je kunt doneren via onze doneerpagina.

LILLA IS INMIDDELS GEOPEREERD! MAAR ER ZIJN OOK VEEL ANDERE HONDEN DIE ONZE HULP HARD NODIG ZIJN, JOUW DONATIE KAN HET VERSCHIL MAKEN. DANK JE WEL! 

SNEL DONEREN?

Help!

Noodkreet van een van onze adoptanten! Sya krijste het anderhalve week geleden ineens uit van de pijn en had geen controle meer over haar achterhand. Ze liep al langer slecht en er zijn meer onderzoeken nodig, maar de financiële reserves van de adoptant zijn inmiddels op … Doneer nu aan ons dierenartspotje, zodat we samen Sya kunnen helpen. Lees meer, of doneer direct.

  • NU DONEREN    Vanwege technische beperkingen krijg je geen bedankscherm te zien, daarom nu alvast heel erg bedankt voor jouw donatie!

    of…

    Maak jouw donatie over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!

Het verhaal van Sya’s baasje

“Het afgelopen jaar was een erg heftig jaar voor mij en mijn dochter van 8 jaar. In september kreeg ik de diagnose kanker en het herstel van de operatie was ontzettend pijnlijk. Maar de grote troost voor mijn dochter was Sya, een kruising windhond uit Griekenland dat we in juli 2020 adopteerden. Wat een heldin is dat kleine hondje toch! Ze is een uitlaatklep waar mijn dochter mee kan knuffelen als ze verdrietig is, een maatje waar ze heerlijk mee kan spelen en een vriendje waar ze gewoon dicht tegenaan kan kruipen.

Slecht lopen

Helaas ging Sya in de tweede week van december minder goed lopen en na een paar dagen (zware) pijnstillers hebben we een röntgenfoto laten maken. Het was voor 90% zeker een hernia en de volgende dag konden we met spoed terecht bij een orthomanueel therapeut.

Wekenlange verzorging

Sya werd behandeld en met 24/7 zorg en fysio oefeningen zijn we aan de slag gegaan. Ze moest volledige rust houden en, zeker in het begin, d.m.v. een deken volledig ondersteund worden. Na 2 weken was er een hele lichte verbetering te zien en na ongeveer 5 weken begon Sya mee te lopen met haar achterpoten terwijl ik haar ondersteunde met een deken. Wat waren wij ontzettend blij!

Op 28 januari kon Sya zonder!!! deken zelf de kliniek binnen lopen. Wat liep ik trots naast haar naar binnen! Haar achterhand was weliswaar nog zwak, maar ze deed het toch maar!

We kregen nieuwe oefeningen mee en alles ging goed. Tot 6 februari, zaterdagavond.

En toen ging het mis …

Sya lag heerlijk op de bank te slapen nadat we uit geweest waren. Bij het haar eraf tillen begon ze ineens te krijsen van de pijn en wat ik ook deed, ze bleef gillen. Haar achterpoten stonden niet meer recht onder haar ze had er geen controle meer over. Bij het ondersteunen van de achterhand (hand onder haar buik) begon ze weer te gillen en trok ze haar achterpoten helemaal naar links.

Uiteindelijk kalmeerde ze gelukkig weer en de dag erna leek ze weer redelijk zichzelf. Tot vorige week maandag, 8 februari, eind van de middag.

Sya lag op een deken. Bij het opstaan begon ze weer te gillen en trok ze weer met haar achterpoten naar links. Het advies van de orthomanueel therapeut is nu om een scan te laten maken, want er is misschien toch meer aan de hand met haar rug dan een hernia …”

En nu?

Het filmpje laat zien dat Sya heeft veel pijn heeft en ze verdient een diagnose en behandeling. Maar dat kost veel geld, ten minste honderden euro’s en waarschijnlijk meer. Doneer nu, zodat we Sya en haar baasje kunnen ondersteunen. Dank je wel!

LILLA IS INMIDDELS GEOPEREERD! MAAR ER ZIJN OOK VEEL ANDERE HONDEN DIE ONZE HULP HARD NODIG ZIJN, JOUW DONATIE KAN HET VERSCHIL MAKEN. DANK JE WEL! Vanwege technische beperkingen krijg je geen bedankscherm te zien, daarom nu alvast heel erg bedankt voor jouw donatie!

of…

Maak jouw donatie over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!

Update 18/2/21

Sya is vandaag naar de neuroloog geweest voor een MRI scan van haar rug. Hierop is een plek te zien wat lijkt op een ruggenmerginfarct. Er is een punctie van haar ruggenmerg genomen en deze wordt onderzocht om een infarct vast te stellen of uit te sluiten.

Komende week komt de uitslag. Duimen jullie mee voor dappere Sya en haar baasjes? ?

De rekening hiervan is mede betaald dankzij jullie donaties aan ons dierenartspotje! ❤️ Bijdragen zijn nog steeds zeer welkom! Je kan doneren via het formulier hieronder, of op ons rekeningnummer NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays o.v.v ‘Dierenartskosten’. Dank je wel!Vanwege technische beperkingen krijg je geen bedankscherm te zien, daarom nu alvast heel erg bedankt voor jouw donatie!

of…

Maak jouw donatie over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!

Update 28/2/21

De uitslag van de ruggenmergpunctie is binnen! In de punctie blijkt een verhoogd aantal ontstekingscellen en eiwitten te zitten. Dit zou kunnen komen vanwege een ontsteking, maar kan ook passen bij een ruggenmerginfarct. De volgende stap is een vervolgonderzoek om mogelijk een ziekteverwekker aan te tonen. En bloedonderzoek i.v.m. Middellandse Zeeziektes. We zijn er dus nog niet, zowel qua diagnose, als qua kosten …

Wel kregen we deze (voorzichtig) positieve update van Sya’s baasje:
“Sya kan gelukkig weer een beetje lopen zonder ondersteuning. Ze is daarbij nog wel erg onstabiel en kan heel snel uit balans komen en omvallen. Maar wat wil ze graag!”

Op de foto is te zien dat ze nog steeds haar achterhand probeert te ontlasten en het vierkantje op haar rug is de plek waar de ruggenmergpunctie is afgenomen. Ze krijgt ook pijnstillers.

KOSTEN
De kosten voor alle onderzoeken zijn €1685, maar jullie hebben tot nu toe al €1555 gedoneerd! We kunnen bijna geen woorden vinden om te zeggen hoeveel het voor ons betekent dat we kunnen rekenen op zo’n loyale achterban … Het grootste deel van de kosten tot nu toe is al betaald, niet te geloven. Uit de grond van ons hart: dank jullie wel. ?

Helaas zijn we er nog niet … Er zijn meer onderzoeken nodig en als we een diagnose hebben, zal een behandeling ook het nodige kosten. We zijn al zo ontzettend dankbaar voor de donaties tot nu toe, het voelt bijna verkeerd om opnieuw te vragen. Maar we doen het toch, voor Sya. Dus kun je wat missen, doneer dan aan ons dierenartspotje met het formulier hieronder. Bedankt!

Morgen gaat het baasje bellen met de dierenarts om een afspraak te maken voor de vervolgonderzoeken. Duimen jullie mee voor goede resultaten?Vanwege technische beperkingen krijg je geen bedankscherm te zien, daarom nu alvast heel erg bedankt voor jouw donatie!

of…

Maak jouw donatie over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays. Dank je wel!