Wie zijn wij

Over Skýlos Strays

Wij zijn een groep bevlogen hondenliefhebbers die de handen ineen hebben geslagen met één doel: het helpen van Griekse (zwerf)honden. We hebben kennis van honden op allerlei gebied, waaronder jarenlange ervaring met het plaatsen van buitenlandse honden bij gezinnen in Nederland.

Adoptie op maat

Adoptie is dé manier om een Griekse (zwerf)hond direct uit een uitzichtloos bestaan te halen. Maar het vraagt om een zorgvuldige aanpak. Daarom kiezen wij bij Skýlos Strays voor maatwerk. Wij bieden begeleiding vanaf het eerste contact tot het moment in nazorg dat wij èn adoptant vertrouwen hebben dat de adoptie geslaagd is.

Wat we nog meer doen

Het draait niet alleen om adoptie bij Skýlos Strays. Onze visie is dat het hondenleed in Griekenland – en overal ter wereld – verleden tijd wordt. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld lokale castratie- en educatieprojecten, zodat het probleem bij de bron aangepakt wordt. En helpen we bij het realiseren van medische hulp en goede opvang.

 SKÝLOS   [skie ● los]   zelfst. nw.   HOND (Grieks)

Help Skýlos Strays

 • Vrijwilliger worden

  Skýlos Strays bestaat uit allemaal vrijwilligers die begaan zijn met het lot van honden. We zijn altijd op zoek naar andere mensen die de Griekse (zwerf)honden een warm hart toedragen. We hebben verschillende functies, zoals vluchtbegeleider, gastgezin, nazorgmedewerker en meer. Zonder vrijwilligers kunnen wij niet bestaan, dus spreekt een van deze functies jou aan? Dan komen we graag met jou in contact!

 • Doneren

  Wij sturen jouw donaties naar de plek waar ze het meeste nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een lokaal sterilisatieproject. Of een bijdrage voor onze Griekse rescuers om op een school uitleg te geven over hun werk. Of een financiële tegemoetkoming voor medische kosten. Maar waar het geld ook terecht komt, jouw donaties worden altijd direct of indirect gebruikt om de honden te helpen.

  En door onze ANBI status, is een donatie in veel gevallen ook nog eens aftrekbaar!

 • Adopteren

  Als je een hond adopteert, betaal je een adoptiebijdrage. Met deze bijdrage, help je ons en onze Griekse partners bij het werk dat we doen.

  Wat doen we met jouw bijdrage?

  We verdelen de adoptiebijdrage over een aantal potjes. Een deel van het geld gaat direct naar de Griekse rescuers. Deze financiële ondersteuning hebben ze nodig voor het opvangen en het reisklaar maken van de honden. De dieren worden bijvoorbeeld gevaccineerd en gechipt. Ook de kosten van de vlucht worden hiervan betaald.

  Een ander deel van de bijdrage komt in een potje voor lokale sterilisatieprojecten en educatie. We zetten ook een bedrag opzij voor medische kosten die worden gemaakt in Nederland, want ook honden die hier in een gastgezin zitten kunnen ziek worden.

  Alles gaat naar de honden

  Het geld wordt dus op verschillende manieren gebruikt om het werk van Skýlos Strays uit te kunnen voeren. En omdat onze stichting alleen bestaat uit vrijwilligers, komt jouw adoptiebijdrage daar terecht waar deze het meeste nodig is: de honden!