Sky: van vuilnisbelt naar warme mand

Als jong hondje werd ze gevonden op een vuilnisbelt, maar na een heftige verleden is Sky hier helemaal ingeburgerd.

Pups tussen het vuilnis

Op 22 juni 2019 werd Sky gevonden op de vuilstortplaats van Markopoulo, even ten zuiden van de luchthaven van Athene. Na haar broertje Kalo en zusje Petra, is zij de derde pup die de rescuer in schokkende conditie aantreft. Ze hadden geen dag langer kunnen overleven. Daarna wordt zusje Lilla ook nog gevonden.

Sky werd vernoemd het moment van haar vondst: Little Dawn (kleine dageraad). Haar geluk wordt compleet als ze uiteindelijk een liefdevol thuis in Nederland krijgt. Daar krijgt ze de naam Sky.

Lees hier het hele verhaal over de vuilnisbeltpups

Zusje Petra overlijdt in de dierenkliniek, maar de andere drie halen het wel. Na bijna een maand mag Sky samen met haar broertje en zus naar de shelter van haar rescuer. Het kale, schurftige pupje verandert in een lieve puber met een prachtige kleurschakering in haar vacht en helblauwe ogen. Toch biedt niemand zich aan voor adoptie …

Zachtaardig meisje

De winter komt en Sky groeit en groeit, ook haar vacht wordt steeds voller. Ze verblijft nog steeds in de shelter waar ze goed gesocialiseerd is met andere honden, maar waar helaas geen tijd is voor andere trainingen en socialisatie. Op een enkele keer na, wanneer ze leert aan de lijn te lopen en mee op pad mag voor een kopje koffie. De zachtaardige, vrolijke pup, verandert ongemerkt in een meisje dat timide is met vreemden.

Slecht en goed nieuws

Sky blijkt een pijnlijke aandoening aan haar ogen te hebben, waar ze aan geopereerd wordt. Niet alleen is hiermee het leed verdwenen, er is nog meer goed nieuws: er is belangstelling voor haar in Nederland. Ze wordt gereserveerd en half februari, nog net voor de COVID-19 maatregelen, stapt ze op het vliegtuig voor de reis naar haar thuis voor altijd.

Happy Landing Sky

Het was wel even wennen voor Sky, dat huiselijke leven en dat rare Nederland. In het begin was alles eng. Vooral mannen en lawaaierige kleine kinderen, daar moest ze niks van hebben. Nu, na 8 maanden, staan die nog steeds niet in haar favorietenlijstje. Maar haar baasjes Fiona en Geert maken zich geen zorgen, want ze blijft vorderingen maken en ze is voor de rest echt een geweldige hond.

Dol op Sky

Ze zijn dol op hun Sky, die naar hun zeggen geweldig lief is. Ze is goede maatjes met zoon Max en is dolgelukkig als de uitwonende dochter Freya langskomt. Sky is net met haar baasjes verhuisd naar het mooie Amersfoort. De nieuwe plek en de ruimte vindt ze heerlijk. Samen uit wandelen vindt ze het einde, ze kan zelfs al lekker loslopen! En al zit ze niet op al die aandacht te wachten, ze steelt de show op straat, want ze is een echte blikvanger met haar prachtige vacht en helblauwe ogen.

Oktober 2020

Knuffelen, samen dollen, wandelen en spelen met andere honden, het staat allemaal in de favorieten top10 van Sky. ’s Avonds slaapt ze heerlijk in haar mand bij haar mensenvrienden op de slaapkamer en bezoek begint ze zo langzamerhand ook te waarderen. Sky geniet van het huiselijke leven en van haar baasjes, en zij genieten met volle teugen van haar. En zo heeft het verhaal van één van de vuilnispups een heel gelukkig einde …