Nova: een heerlijke knuffelbeer

Als kleine pup wordt Nova gedumpt in een veld, waar ze veel gevaar loopt. Ze wordt gered en dan begint haar reis naar haar gouden mandje.

Gedumpt in een veld

Als kleine pup wordt Nova gedumpt in een veld bij andere honden. Een plek vol met gevaren; zeker voor zo’n jong hondje. Gelukkig wordt ze op tijd ontdekt door een mevrouw die haar in veiligheid brengt. Terwijl Nova wacht op een plekje in een Grieks gastgezin, verblijft ze noodgedwongen in een schuur.

Geweldige Nova

Er komt een plekje vrij en Nova (in eerste instantie Balou genaamd) gaat naar een huisje waar ze verblijft met een hond en een kat. In het begin is ze een beetje verlegen, maar al snel wil ze spelen en nieuwe vrienden maken. Ze is dol op de andere dieren. Nova is een kleine knuffelbeer met een geweldig karakter. En ze groeit als kool.

9/8/2019: Happy Landing Nova

Nova heeft geluk: er wordt een fijn gastgezin in Nederland gevonden dat haar op wil vangen. Halverwege juni is ze oud genoeg en zet ze de volgende stap in haar reis naar een echt thuis. Na bijna twee maanden inburgeren en kroelen met haar tijdelijke baasjes, is het dan echt zover: Nova vindt haar match en verhuist naar een geweldig thuis!

Ted's baasje vertelt

Juli 2019

“Dat Ted in ons gezin mocht komen, heeft echt zo moeten zijn. We wilden al langer een hondje uit het buitenland adopteren, omdat ik het erg sneu vind dat er zo veel straat hondjes zijn. Door toeval kwam ik op de net geopende site van Skylos Strays, zag Jilly en was op slag verliefd.

Over Ted

Ted is een ontzettend lief en rustig hondje. Ze luistert erg goed en houdt enorm van knuffelen. In het het begin was ze bang voor andere volwassenen, maar met veel geduld en haar steeds opnieuw het vertrouwen geven, gaat het nu al zo veel beter. Ze loopt nu zelfs op mensen af wanneer zij haar graag willen aaien.

Gehecht geraakt

Waar wij ook komen, iedereen reageert op Ted! Ze heeft iets bijzonders. Mijn kinderen zijn regelmatig weg, dan zijn Ted en ik met zijn 2-en en we zijn in een korte tijd erg gehecht aan elkaar geraakt. Waar ik ook ga, Ted komt achter mij aan. Ook fietsen we samen, dan steekt haar neusje in de wind. Ze is gek op het strand, op stokken en ze verzamelt schelpen en stenen.

Puberstreken

Nu ze begint te puberen is ze soms erg grappig ondeugend. Ze weet precies dat ze iets doet wat niet mag en kijkt dan enorm uitdagend uit haar ogen. Daarna komt ze snel naar mij toe en geeft ze mij knuffeltjes en kusjes. Slapen doet ze vanaf dag 1 in de bench, haar eigen plekje voor de nacht, dat werkt erg goed.

Begeleiding Skýlos Strays

Ik heb het als zeer positef ervaren dat, zeker de 1e weken, ik regelmatig contact kon hebben met Skylos Strays over Ted. Ik kreeg gelijk advies. Ze zijn erg betrokken en weten precies te vertellen wat de karakters van het hondje zijn. Zo heb ik de beste match gevonden in Ted. Ze is de allerliefste, stoerste hond!”

Het baasje van Ted