Nicole

Over Nicole

Blog

Een hond is onderdeel van het gezin; een dier dat alle zorg en aandacht krijgt die nodig is. Tenminste, met dat gegeven ben ik opgegroeid. Ook mijn gezin is incompleet zonder harig gespuis. Hond Ginny en kat Midas zorgen samen voor onze dagelijkse beweging, kroelmomenten en goede gesprekken zonder onnodig commentaar.

Het is voor mij onbegrijpelijk dat er veel landen zijn waar deze geweldige beesten heel anders gezien worden. Levenslang aan de ketting, pups in de vuilcontainer, aanrijden en laten creperen; het zijn slechts een paar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Met hart en ziel strijdt een kleine minderheid van de – bijvoorbeeld Griekse – bevolking voor een mentaliteitsverandering en helpen ze zoveel mogelijk honden.

Door vrijwilliger te zijn bij Skýlos Strays draag ik ook mijn steentje bij. Misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar elke hond die een veilig en goed thuis krijgt, is er weer één. En door het ondersteunen van lokale projecten – zoals castratie – helpen we ook ter plekke.