Matein

Over Matein

Nazorgmedewerker

Mijn naam is Matein Smidt. Ik ben 47 jaren jong, getrouwd en heb 2 kinderen. Al van jong af aan heb ik een voorliefde en passie voor honden. Zelf hebben we 2: Roula (een Griekse herder van 1,5 jaar) en Lucky (een Australian Shepherd van 10 maanden). We hebben ook 2 tijgers geadopteerd bij Stichting Leeuw in Noord-Holland, deze bezoeken we regelmatig.

Vorig jaar kwam ik Skýlos Strays tegen op Facebook. Ik heb gelijk even naar de honden gekeken en daar stond Roula. Het voelde gelijk goed. Skýlos was toen net opgericht en wij waren hun eerste adoptanten. Daar ben ik best wel trots op. Sinds juni vorig jaar is Roula bij ons thuis.

In juli 2020 ben ik samen met mijn dochter naar Athene geweest, daar hebben we o.a een shelter bezocht in Koropi. Sprakeloos, ontroerd en verkocht waren we. Op onze terugreis hebben we 2 honden meegenomen naar Nederland, waar zij hun gouden mandjes hebben gevonden. Het was prachtig om te zien hoe emotioneel en blij de baasjes waren met hun honden. Op dat moment wist ik zeker, ik wordt vrijwilliger.

Wat ik nog aan jullie wil meegeven is: twijfel je ook om aan dit avontuur mee te doen? Durf dan te dromen en de grote stap te zetten. Je krijgt er zoveel dankbaarheid en liefde voor terug. De toekomst van de Griekse zwerfhonden ligt in onze handen!