Lieve en heerlijk lompe Roula

Roula wordt als pup gedumpt in het noorden van Griekenland. Met haar superkarakter en heerlijke lompheid, brengt ze nu vrolijkheid in haar Nederlandse huisje.

Gedumpt

De mooie Roula is nog maar een kleine pup als iemand haar dumpt in het noorden van Griekenland. Ze wordt gevonden en krijgt een veilig plekje in een shelter. Daar betovert ze iedereen met haar lieve karakter en mooie verschijning.

Relaxte Roula

Haar verzorgsters omschrijven Roula als een slim meisje die gek is op volwassenen en kinderen. Ze kan het ook goed vinden met de andere honden. Roula is een relaxte pup met een voorkeur om ergens te gaan liggen en lekker om zich heen te kijken. Ideaal voor een gezin.

26/6/2019: Happy Landing Roula

Het klikt meteen als de familie Smidt Roula op de website van Skýlos Strays ziet staan. Ze doorlopen de adoptiepocedure en eind juni vliegt de viervoeter naar Nederland. Het is een bijzonder moment als de adoptanten hun Roula op Schiphol ontmoeten. Een fantastische match!

Roula's baasje vertelt

Augustus 2019

“Onze Schotse Collie is alweer tien jaar oud en we vonden het een goed moment om er een pup bij te nemen. Eigenlijk zochten we niet bewust naar een hondje uit het buitenland, maar we wilden liever geen rashond. Na een paar slechte ervaringen zijn we van mening dat deze dieren ‘kapotgefokt’ zijn. Een kennis vertelde ons over de site van Skýlos Strays. Daar zagen we Roula en we wisten meteen: dit is haar!

Het adoptieproces

We vulden het adoptieformulier in en toen volgde er een heel proces. Dit vonden we een goede gang van zaken. Het maakt duidelijk dat de stichting het beste voor heeft met de honden die ze naar Nederland halen. We zijn ook heel tevreden over de communicatie. Maar we hebben ook zelf onderzoek gedaan. Onze dierenarts was bijvoorbeeld verrassend enthousiast. Ze wees ons er wel op dat honden uit het buitenland vaak Giardia hebben bij aankomst. Een besmettelijke parasiet die diarree veroorzaakt. Dat moesten we in de gaten houden.

De aankomst

Na een paar gesprekken en een huisbezoek mochten we het mandje voor Roula klaarzetten. Eigenlijk kwam ze best snel, al duurt het wachten gevoelsmatig natuurlijk altijd lang. Eind juni reisde ze naar Nederland. De vlucht kwam ’s ochtends vroeg aan. Om zeker te weten dat we op tijd zouden zijn, boekten we een hotel bij Schiphol. De volgende ochtend gingen we naar de luchthaven, waar we samen met andere adoptanten en iemand van Skýlos Strays wachtten tot de honden naar buiten kwamen. Ik zal het moment dat we Roula voor het eerst zagen, nooit vergeten. Het was zo bijzonder!

Giardia

Roula heeft haar naam gehouden, we vonden het goed bij haar passen. Ze is nu twee maanden bij ons en ze heeft zich ontwikkeld tot een speelse en vrolijke puber. Behalve dat ze inderdaad Giardia bleek te hebben, heeft ze het vanaf het begin af aan zo goed gedaan! In de meeste gevallen is de parasiet snel onder controle, maar bij Roula was het heel hardnekkig. Het heeft even geduurd, maar het gaat nu gelukkig prima.

Supergelukte match

Roula heeft een superkarakter en ze is erg slim. Ze had snel door dat goed gedrag een snoepje oplevert. Ze is zo lief en heerlijk lomp, we kunnen enorm om haar lachen. We krijgen ook veel reacties op haar. Veel mensen vragen wat voor hond het is. Dat is zo leuk aan een kruising, er loopt er geen tweede van rond. Ze wordt wel groot. Dat wisten we, maar de geschatte 30 kilo zal ze zeker passeren. Maar hoe meer Roula, hoe beter; we zijn allemaal dol op haar. Het is een superhond die heel goed bij ons gezin past. Een supergoed gelukte match dus”.

Matein Smidt, vader van het gezin van vier (vader, moeder en twee kinderen van 12 en 16 jaar)