Knuffelbeer Jean; dagboek van een gastgezin (deel 7)

Jean is alweer bijna 6 maanden in Nederland. Zijn gastgezin vindt hem echt een fijne hond en hij voelt zich zodanig op zijn gemak dat hij gaat puberen. Logisch natuurlijk, hij haalt verloren tijd in!

Opladen

“Inmiddels zijn we alweer 2 maanden in het nieuwe jaar. Oud en nieuw is stressig verlopen. Niet zozeer reageerde Jean op de knallen, maar meer op de andere hond die er extreem last van heeft. Gelukkig konden we allemaal op 1 januari weer opladen!

2e kuur

Jean is na zijn kuur (die eindigde op oudjaarsdag) weer getest op zijn bloedwaarden. Ondanks dat hem niks aan te merken was, bleek zijn Ehrlichia toch nog te hoog te zijn. Hij zit nu in zijn 2e kuur en neemt zijn medicijnen keurig in.

Ontmoetingen

Hij is nu geruime tijd bij ons en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat hij een fijne hond is. Kennismakingen zijn nog steeds spannend. Met mensen, niet met honden. Ik weet nu zeker dat hij een voorkeur heeft voor kleine hondjes. Met regelmaat passen wij op een teckeltje en op dit moment een ander klein meisje. Hij is zo ontzettend lief en speelt heel voorzichtig met ze. Je kan zien dat het om de gezelligheid gaat en niet om het winnen.

Over Wiepkje

Ik heet Wiepkje en ben deels opgegroeid in Kreta. Helaas is het in Griekenland nog dagelijkse kost om vele zwerfdieren te zien in de straten. Dat gaat me aan het hart, daarom ben ik bemiddelaar en gastgezin geworden voor Skýlos Strays.

Puberen

Ook weet ik nu zeker dat hij zich zodanig op zijn gemak voelt, dat hij pubert. Logisch natuurlijk, hij haalt verloren tijd in! Grenzen worden verlegd, eenden zijn ineens leuk en niet meer eng, poepjes lijken op snoepjes, enz. Hij huppelt, snuffelt, kijkt je aan en huppelt weer vrolijk verder. Vooral in het bos hij is helemaal in zijn element. Maar hij komt graag terug voor een lekker stukje vlees. Reageert daarbij goed op zijn naam om vervolgens weer zijn pad te vervolgen.

Bijna 6 maanden in Nederland

Begin van dit jaar hebben wij een 2e kennismaking gehad. Helaas is daar geen adoptie uit gekomen. Zo ook met de 3e kennismaking. Maar ik weet zeker dat het juiste baasje nog ergens rondloopt! Jean is helemaal ingeburgerd en wacht met smart op zijn gouden mandje. Over een tijdje vieren wij dat hij alweer 6 maanden in Nederland is. Leuker zou natuurlijk zijn dat hij dat viert in zijn forever home, maar dat drukt hier de pret niet.”

Bij het gastgezin

Sinds begin oktober 2019 wordt Jean liefdevol opgevangen door gastouder Wiepkje van Skýlos Strays. Wiepkje doet dit niet alleen. Ook haar puberzoon van 14, honden Bink en Johni, en haar twee katten doen een duit in het zakje. Na een roerig verleden (lees hier meer) vindt het Griekse zorgenkind rust, aandacht en leiding bij het inburgeren als Nederlandse huishond. Hoe vergaat het hun samen? Volg hier de belevenissen van Jean in Nederland.