Knuffelbeer Jean; dagboek van een gastgezin (deel 5)

Jean heeft een heftig verleden in Griekenland en is daar doodongelukkig. Maar begin oktober 2019 opent gastouder Wiepkje haar hart en huis voor deze dappere Griekse zwerfhond en geeft hem een kans. Na ruim een maand in Nederland staat hij model voor de camera van een echte hondenfotograaf. Wat een plaatje!

Jean is alweer een maand in Nederland. Wiepkje vertelt:

“Nieuwe week, nieuwe kansen. Deze week heeft Jean voor het eerst kennis gemaakt met schapen. ONGEKEND. Ik leerde meteen een heel nieuwe Jean kennen. Voor het eerst hangt hij in de riem en staat hij te popelen om Sara en Silke te bekijken. Kwam daar zijn instinct naar boven? Op en neer rennen en met het tempo van de schapen meegaan.. Nadat ze even ‘geneusd’ hadden was zijn behoefte voldaan en liepen we weer rustig verder.

Nachtelijke wandeling

Naast het lopen overdag beginnen we nu ook wat vaker en langer in het donker. Dat is best spannend. Vooral vlakbij het theater, daar is het wat drukker. Gelukkig was het een mooie heldere nacht. Uiteindelijk hebben we maar 15 minuten stil gestaan voor Jean weer verder durfde. Ik was zo trots!

Poseren voor de camera

En die trots voelde ik een paar dagen later weer, toen we een fotoshoot in het bos hadden. Fotografe Annette Hagemeijer was onder de indruk van hem. Knappe Jean was niet heel moeilijk vast te leggen. Een beetje spannend was het natuurlijk wel, maar hij ging keurig zitten, liet zich van zijn beste kant zien en was zelfs niet van zijn stuk te krijgen door voorbijgangers.

De foto’s zijn geweldig geworden! Annette heeft Jean heel goed vast weten te leggen hoe hij echt is. Ik ben benieuwd wat volgende week ons brengt!”

Over Wiepkje

Ik heet Wiepkje en ben deels opgegroeid in Kreta. Helaas is het in Griekenland nog dagelijkse kost om vele zwerfdieren te zien in de straten. Dat gaat me aan het hart, daarom ben ik bemiddelaar en gastgezin geworden voor Skýlos Strays.

Bij het gastgezin

Sinds begin oktober 2019 wordt Jean liefdevol opgevangen door gastouder Wiepkje van Skýlos Strays. Wiepkje doet dit niet alleen. Ook haar puberzoon van 14, honden Bink en Johni, en haar twee katten doen een duit in het zakje. Na een roerig verleden (lees hier meer) vindt het Griekse zorgenkind rust, aandacht en leiding bij het inburgeren als Nederlandse huishond. Hoe vergaat het hun samen? Volg hier de belevenissen van Jean in Nederland.