Knuffelbeer Jean; dagboek van een gastgezin (deel 4)

Jean heeft een heftig verleden in Griekenland en is daar doodongelukkig. Maar begin oktober 2019 opent gastouder Wiepkje haar hart en huis voor deze dappere Griekse zwerfhond en geeft hem een kans. Elke week leert hij er wat bij. En dat doet hij hartstikke goed!

Van grassprietjes tot spannende ontmoetingen.

Wiepkje vertelt over Jean’s vierde week in Nederland:

“We oefenen nog regelmatig met lopen langs verkeer. De rotondes blijven een dingetje. Het verloopt Jean iets te chaotisch, denk ik. Eenmaal bij de groenstrook (parallel aan de weg) gaat zijn neus alweer snel richting de grond. Grassprietjes eten en paddenstoelen snuffelen is toch wat leuker dan het lawaai naast ons.

Een interessante wandeling

De rest van de week hebben we niet veel anders gedaan. Met als uitzondering de lang verwachte ontmoeting met de adoptanten. Wat was het een leuk en ervaren stel. De wandeling was op zijn zachtst gezegd ‘interessant’.

Na ongeveer 10 minuten begon het al te regenen, we kwamen een bekende en twee nieuwe honden op de route tegen, tegelijkertijd passeerde een visser met zijn hengel en verderop trok een scooter flink op. Genoeg prikkels tegelijkertijd om Jean onzeker te krijgen. Toch deed iedereen heel erg zijn best. Helaas was er niet de klik waar we allemaal op gehoopt hadden.”

Over Wiepkje

Ik heet Wiepkje en ben deels opgegroeid in Kreta. Helaas is het in Griekenland nog dagelijkse kost om vele zwerfdieren te zien in de straten. Dat gaat me aan het hart, daarom ben ik bemiddelaar en gastgezin geworden voor Skýlos Strays.

Bij het gastgezin

Sinds begin oktober 2019 wordt Jean liefdevol opgevangen door gastouder Wiepkje van Skýlos Strays. Wiepkje doet dit niet alleen. Ook haar puberzoon van 14, honden Bink en Johni, en haar twee katten doen een duit in het zakje. Na een roerig verleden (lees hier meer) vindt het Griekse zorgenkind rust, aandacht en leiding bij het inburgeren als Nederlandse huishond. Hoe vergaat het hun samen? Volg hier de belevenissen van Jean in Nederland.