Knuffelbeer Jean; dagboek van een gastgezin (deel 3)

Jean heeft een heftig verleden in Griekenland en is daar doodongelukkig. Maar begin oktober 2019 opent gastouder Wiepkje haar hart en huis voor deze dappere Griekse zwerfhond en geeft hem een kans. In de derde week is Jeans gedrag onveranderd: hij is nog steeds een lieve, grote beer. Hij verzamelt graag speelgoed, maar weet nog niet zo goed wat ie er mee moet doen behalve knagen.

Jean’s derde week in Nederland. Wiepkje vertelt:

“Ik heb van de bemiddelaar gehoord dat er al aardig wat interesse in Jean is. De mailtjes druppelen binnen. Omdat ik nog niet weet in wat voor omgeving hij terecht komt, zijn we langzaamaan allerlei situaties aan het verkennen.

Verwend bij de dierenwinkel

We zijn naar de Pets Place gegaan en hebben er bijna 1,5 uur gezeten. Jean is vertroeteld en verwend met een hoop snoepjes en aandacht. Hij gaat er keurig bij liggen en bekijkt iedereen die de winkel in- en uitloopt.

Rare beesten

Het uitlaten in de buurt van verkeer gaat steeds beter. Jean is op dit moment zodanig op z’n gemak dat hij op sommige plaatsen ook begint te snuffelen en er zijn geur achterlaat. Ook andere mensen wil hij graag mee kennismaken, maar niet elke voorbijganger heeft de tijd natuurlijk. Om te zien hoe hij op onbekende dieren reageert, zijn we eind deze week naar het park gegaan. Kippen en pauwen zijn maar rare beesten. Hij kijkt er dan ook niet echt naar om.

Een geschikte match

Vlak na de wandeling hoor ik van de bemiddelaar dat er een geschikte match gevonden lijkt te zijn. De keuze was niet makkelijk met zoveel leuke mandjes. Sinds zaterdag staat Jean gereserveerd. Ik ben blij en vind het reuze spannend. Eerst nog het huisbezoek bij de belangstellenden en dan hoor ik binnenkort wanneer we gaan afspreken voor een doggy date. “

Bij het gastgezin

Sinds begin oktober 2019 wordt Jean liefdevol opgevangen door gastouder Wiepkje van Skýlos Strays. Wiepkje doet dit niet alleen. Ook haar puberzoon van 14, honden Bink en Johni, en haar twee katten doen een duit in het zakje. Na een roerig verleden (lees hier meer) vindt het Griekse zorgenkind rust, aandacht en leiding bij het inburgeren als Nederlandse huishond. Hoe vergaat het hun samen? Volg hier de belevenissen van Jean in Nederland.