Knuffelbeer Jean; dagboek van een gastgezin (deel 2)

Jean heeft een heftig verleden in Griekenland en is daar doodongelukkig. Maar begin oktober 2019 opent gastouder Wiepkje haar hart en huis voor deze dappere Griekse zwerfhond en geeft hem een kans. De tweede week in Nederland begint Jean steeds meer los te komen.

Jean’s tweede week in Nederland. Wiepkje vertelt:

“Aangezien Jean het zo snel al boven verwachting goed doet, ben ik meer gaan ondernemen. Ik merk dat hij wat voorzichtig is in de buurt van verkeer. Het is niet zozeer de voertuigen waar hij van schrikt, maar meer het optrekkende geluid van een scooter of een trekker/vrachtwagen. Dus we zijn gaan wandelen in de buurt van een wat drukkere weg. Hij vindt het spannend, maar volgt goed. Door herhaling begint hij eraan te wennen.

Zwieberende hengel

We hebben ook voor het eerst een visser gezien. Dat was enorm spannend. Want wat is die lange stok die steeds heen en weer zwabbert? Na een paar korte blafjes gaat hij er maar bij zitten kijken en kletsen we wat met de vriendelijke, geduldige man.

Speelse Jean

Beetje bij beetje komt hij steeds meer los en zie je zijn speelse kant naar boven komen. Om die kant te stimuleren heb ik hem meegenomen naar een losloopgebied waar Jean zich uiterst vermaakt heeft. Hij komt regelmatig even bij je kijken, aai over de bol halen en verkent het terrein weer.”

Bij het gastgezin

Sinds begin oktober 2019 wordt Jean liefdevol opgevangen door gastouder Wiepkje van Skýlos Strays. Wiepkje doet dit niet alleen. Ook haar puberzoon van 14, honden Bink en Johni, en haar twee katten doen een duit in het zakje. Na een roerig verleden (lees hier meer) vindt het Griekse zorgenkind rust, aandacht en leiding bij het inburgeren als Nederlandse huishond. Hoe vergaat het hun samen? Volg hier de belevenissen van Jean in Nederland.