Knuffelbeer Jean; dagboek van een gastgezin (deel 1)

Jean heeft een heftig verleden in Griekenland en is daar doodongelukkig. Maar begin oktober 2019 opent gastouder Wiepkje haar hart en huis voor deze dappere Griekse zwerfhond en geeft hem een kans. Inmiddels is Jean zo’n anderhalve week in Nederland en is zijn gastgezin aangenaam verrast door deze lieve knuffelbeer.

Jean’s eerste week in Nederland. Wiepkje vertelt:

“Sinds zijn aankomst in NL is Jean nog vrij kalm. Hij is nieuwsgierig naar zijn omgeving, maar als hij lekker ligt kan de omgeving hem weinig schelen. Hij kijkt zowel binnen als buiten nog niet naar de katten om. Speelt nu al leuk met Johni en heeft keurig zijn plaats in de roedel gevonden. Dat wil zeggen dat hij Bink wat uit de weg gaat.

Keurig naast

Hij loopt buiten heel keurig naast, ik kan merken dat hij daarmee getraind is om te wennen aan de lijn. Kennismakingen met buren en andere honden gaan tot nu toe respectvol. Hij is zindelijk, op zijn eerste poepje op de eerste dag in huis na. Jean is ook graag samen; hetzij op de wc, in de keuken, aan tafel, in de badkamer, enz. Hij is al mee geweest naar de dierenwinkel. Alleen het oversteken bij de rotonde vond hij wat spannend. Verder volgt hij goed.

Lieve knuffelbeer

Hij gaat er echt vanuit dat ik weet wat ik doe. Soms staan we even stil bij nieuwe ervaringen, dan nemen we het moment in ons op. Hij is geen blaffer (even afkloppen). Al met al een lieve, grote knuffelbeer.”

Bij het gastgezin

Sinds begin oktober 2019 wordt Jean liefdevol opgevangen door gastouder Wiepkje van Skýlos Strays. Wiepkje doet dit niet alleen. Ook haar puberzoon van 14, honden Bink en Johni, en haar twee katten doen een duit in het zakje. Na een roerig verleden (lees hier meer) vindt het Griekse zorgenkind rust, aandacht en leiding bij het inburgeren als Nederlandse huishond. Hoe vergaat het hun samen? Volg hier de belevenissen van Jean in Nederland.