Kalo: ‘huid als gesteente’

Met een huid als steen werd Kalo gevonden op een vuilnisbelt, samen met zijn 3 zusjes (waarvan een het niet overleefde).

Een dramatisch begin

Kalo is de eerste van vier pups die gevonden worden op de vuilstortplaats van Markopoulo. Levenloos ligt hij tussen het vuil, bijna kaal en met een huid vol korsten. De dagen daarna worden zijn drie zusjes gevonden, waarvan 1 het helaas niet overleefd.

Stil als steen, zijn huid als gesteente; toen hij gevonden werd kreeg hij de naam Stone. Daarna wordt dit Sven en nog veel later, als hij zijn thuis voor altijd vindt, krijgt hij de naam Kalo. In dit verhaal heet hij Kalo: de naam die hij kreeg toen hij het ultieme geluk vond. In het Grieks betekent dit goed/braaf, een naam die hij alle eer aandoet.

Lees hier het hele verhaal over de vuilnisbeltpups

De drie pups van de vuilnisbelt krabbelen met goede zorg in de dierenkliniek uit het dal. Na bijna een maand mogen ze verhuizen naar de shelter van hun rescuer. Van de schurftige pups is niet veel meer te zien doordat hun vacht weer terug groeit. Ze ontpoppen zich als drie verschillende, maar prachtige pups.

Lieve beer

De bruine kortharige Kalo ontwikkelt zich als vrolijke grappenmaker. Hij is zo onhandig met zijn grote poten, dat hij zijn verzorgers regelmatig laat schateren van de lach. In de shelter is hij de clown en de grote goedzak, en kan hij het prima vinden met de andere honden.

Ondanks zijn innemende eigenschappen is er geen belangstelling voor Kalo. Dus groeit hij op in de shelter, waar te weinig tijd is voor training en verdere socialisatie. Als een tienermeisje de shelter bezoekt blijkt die lompe, vriendelijke Kalo ook andere kwaliteiten te bezitten: hij is niet bij haar weg te slaan en weet ineens heel voorzichtig om te gaan met die enorme poten van hem.

Goed nieuws!

Zijn zus Sky heeft geluk, nog voor haar eerste verjaardag vindt ze een huisje in Nederland. Maar niet lang daarna krijgt ook Kalo goed nieuws: hij mag zijn zusje achterna reizen. Begin april is het zover en mag hij comfortabel op transport. Het is bijna twee dagen later, als hij zijn grote pootafdukken voor het eerst achterlaat op Hollandse bodem.

Happy Landing Kalo

Kalo viert zijn eerste verjaardag in zijn droomhuis op het platteland van Drenthe. Na een shelter vol met honden en een paar mensen, komt hij terecht in een divers huishouden dat daar in niks op lijkt. Hij maakt kennis met koeien, kippen en Bentley de kat. Hij heeft een zachte mand, een hondenvriendje genaamd Lass, baasje Liza en ja: twee kleine mensenvrienden Lieke en Jens!

Van vuilnisbelt naar shelter

Met de vijfjarige Lieke is het meteen dikke mik, maar het dromerige van de zesjarige Jens, daar moet Kalo even aan wennen. Oh ja, er is ook nog die mannelijke baas, Arjen, die is toch wel wat spannender. Zo spannend zelfs, dat de twijfel even toeslaat: kunnen ze Kalo wel bieden wat hij nodig heeft? Kalo blijkt een erg gevoelige hond en is nog wat onzeker in deze nieuwe omgeving.

Doorzetters!

Maar het zijn doorzetters, deze adoptanten. Ze gaan aan de slag met Kalo’s angst en weten dit om te buigen. En zijn intolerantie voor granen en vanalles nog meer, daar vinden ze ook een oplossing voor. Hij is het waard, deze grote, lieve grappenmaker die vooral zijn eigen plan trekt. Want tja, hij heeft hun hart inmiddels gestolen.

Een spontane vriendschap

Er gebeurt iets bijzonders: na 3 jaar verdwenen te zijn, wordt de inmiddels 15 jarige kat Harry teruggevonden. Alsof ze elkaar al jaren kennen, geeft hij Kalo als begroeting een kopje tegen zijn natte hondenneus en vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk. De baasjes staan voor een raadsel …

Oktober 2020

Zo is de 3 maanden oude pup die ooit bijna dood werd gevonden op een Griekse vuilnisbelt, nu met anderhalf jaar oud de gelukkigste hond op aarde. En zijn baasjes, die kunnen niet anders dan zielsveel van hem houden.