Donaties, méér waard dan enkel geld

Duizend maal dank aan alle lieve donateurs en adoptanten! Dankzij jullie hebben we eind juli een totaal aan 4.500 euro kunnen schenken aan ‘onze’ Griekse rescuers. Zij waren hier ontzettend blij mee en hebben elke cent ingezet om het leven van Griekse zwerfhonden te verbeteren.

Waar hebben de verschillende rescuers het geld voor gebruikt?
Sevi Gaitanidou (Patras dogs): voer, dierenartskosten en medicatie.

Patras is een havenstad in een gebied met veel zwerfhonden. Als rescuer probeert Sevi het onmogelijke te doen en elke hond in nood te helpen. De druk in coronatijd ligt nog hoger dan anders, omdat meer en meer mensen hun honden door financiële redenen op straat zetten.

Besteding van de donatie

Jullie donaties heeft Sevi daar ingezet waar het nodig was. Voor drie honden zijn er medische behandelingen betaald, waaronder die van Brownie. Hij was ondervoed gevonden, maar heeft nu de nodige onderzoeken gehad en flink bij kunnen eten.

Ook zijn er verschillende soorten voer gekocht. Zoals puppyvoer, brokken voor volwassen honden en speciale voeding voor de viervoeters die het nodig hebben. Daarnaast is een gedeelte van de donaties besteed aan o.a. wormenkuren, vaccinaties en medicatie.

De juiste medicatie en voeding

Met zoveel honden die hulp en verzorging nodig hebben, blijven de rekeningen opstapelen. Sevi is daarom enorm dankbaar voor jullie donaties, want hiermee heeft ze veel viervoeters de juiste medicatie en voeding kunnen geven. De steun die wij als stichting dankzij jullie kunnen bieden, is onbetaalbaar voor haar en de honden die ze helpt.

Nena Ververoglou: castraties!

Hoe druk de Atheense rescuer Nena het ook heeft met het redden van zwerfdieren, ze verliest nooit uit het oog dat het probleem bij de wortel aangepakt moet worden. Zij koos er daarom voor om jullie donaties te gebruiken voor het castreren van 15 reuen die een zwervend bestaan leiden in Megara, een buitenstedelijk gebied ten westen van Athene.

Castratie naast sterilisatie

De schatting luidt dat er in dit gebied, dat in grootte maar een fractie is van heel Griekenland, meer dan 30.000 honden rondzwerven. Met sterilisatieprojecten probeert de gemeente het aantal in toom te houden. Omdat de middelen beperkt zijn, wordt er gekozen voor het onvruchtbaar maken van teefjes.

Omdat ook de intacte mannelijke viervoeters bijdragen aan de onophoudelijke stroom pups, heeft Nena ervoor gekozen een aantal reuen te laten castreren. In samenwerking met lokale vrijwilligers en een dierenarts, zijn afgelopen augustus 15 alfareuen van straat geplukt en van hun voortplantingsdrift verlost.

Gered van een uitzichtloos bestaan

Het lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar tel maar eens na voor hoeveel nakomelingen 1 van deze reuen nog had kunnen zorgen. Juist: heel veel. Daarom is elke castratie van groot belang. Zo zorgen jullie donaties ervoor dat er weer veel honden gered zijn van een uitzichtloos bestaan.

Dus namens Nena, ons en de honden: dank jullie wel!

Dolitsa O’Riordanakis: voer en reisbenches.

Rescuer Dolitsa woont in het kleine dorp Tichero (Grieks voor lucky), vlakbij de grens met Turkije. Sinds 2012 heeft ze de zware taak op zich genomen om haar directe omgeving vrij van zwerfhonden te krijgen. Dit is haar gelukt, al blijft het een dagelijkse struggle dit zo te houden.

Dorpsgek met een missie

Dolitsa is de enige in haar wijde omgeving die zich het lot van de dieren aantrekt. Ondanks dat ze gezien wordt als dorpsgek en met de nek wordt aangekeken, weet iedereen in haar omgeving haar te vinden als er iets met een hond is. Dagelijks rijdt ze vele kilometers om viervoeters op te halen, te voeren, naar de dierenarts te brengen, te vangen, etc.

Alles wat Dolitsa doet, is voor eigen rekening. Ook de castraties en sterilisaties die zo hard nodig zijn. Er is geen hulp van de lokale overheid. Met als resultaat: een continu tekort aan tijd en geld. De dichtstbijzijnde shelter waar ze mee samenwerkt, Angels Garden, ligt op 150 km van haar vandaan in Xanthi. Ver weg, maar toch steun waar ze niet zonder kan. Net als de hulp van onze stichting.

Veilig op reis

Het is voor haar daarom niet in woorden uit te drukken hoe blij ze is met de donatie. Ze heeft er meerdere uitgaven van kunnen bekostigen, waaronder het altijd nodige voer. Ook heeft ze een paar nieuwe reisbenches kunnen kopen, waarmee ze de honden veilig kan vervoeren; ook op hun lang gewenste reis naar hun thuis voor altijd.

Manolito’s Strays: voer en dierenartsbehandeling.

Naast het betalen van de enorme maandelijkse kostenpost aan hondenvoer, hebben Eleni en Katerina van Manolito’s Strays de donatie gebruikt voor de behandeling van één van hun opvanghonden.

Ernstig ziek

Niki is inmiddels 5 jaar oud en verblijft al bijna net zolang in hun shelter. Er is nooit een deur opengegaan voor deze lieve en vriendelijke dame. Misschien wel omdat ze leishmania heeft. Een tijdje terug heeft het noodlot toegeslagen: de ziekte speelt op.

Bij een hond met leishmania is het heel belangrijk dat de gezondheid en conditie optimaal is, zodat het immuunsysteem de ziekte onder de duim houdt. Een shelter is geen goede plek, want voor meer dan dagelijks voeren, schoonmaken van de verblijven en verzorgen van de honden, is helaas geen tijd.

Vechten en duimen voor herstel

Maar elk leven telt voor Katerina en Eleni, en voor Niki kwamen jullie donaties precies op het goede moment. De nodige bloedtesten zijn gedaan, er is een behandelplan opgesteld en speciaal voer gekocht. Katerina heeft de zieke viervoeter nu in huis en ze vecht met zorg en liefde voor Niki’s herstel.

Wij duimen met hun mee en hopen dat Niki weer de oude, vrolijke dame wordt die ze altijd was. En daarna? Dan wensen we dat dromen uitkomen en toch nog iemand de deur voor haar opent …