Een slangenbeet werd Hera fataal

Hera had al een baasje in Nederland dat op haar wachtte, totdat een slangenbeet een einde aan haar korte leventje maakte.

Hera had al een baasje dat op haar wachtte
Hera … * 03/2019 – † 09/05/2020
Vastgebonden en drachtig

Lieve Hera … Gered uit de handen van de zigeuners waar je, veel te jong, al drachtig aan de ketting stond. Verwaarloosd, ondervoed en bang. Je bent gesteriliseerd omdat door de dracht jouw eigen leven in gevaar kwam. Je herstelde van de operatie, en wij hadden een liefdevol baasje gevonden die niet kon wachten om je een warme zachte mand te geven zodra je naar Nederland zou kunnen komen.

Slechte testresultaten

Vorige week, bij de rescuers, werd je ziek. Je wilde niet meer eten, werd lusteloos en kreeg koorts … Uit de bloedtest bleek dat de witte bloedcellen veel te hoog waren. Je kreeg medicijnen in de hoop dat je zou opknappen.

Maar het werd erger, een verblijf in de kliniek en een infuus was noodzakelijk en je status werd kritiek. Na een paar dagen ging je van ‘kritiek’ naar ‘stabiel’, maar je was er nog lang niet en de dierenarts maakte zich nog steeds zorgen.

Gebeten door een slang

Inmiddels was er een slangenbeet ontdekt in je lies; de leverwaardes waren zorgwekkend, er was veel schade en langzaam zakte je weg in een coma. De coma werd dieper en dieper, en de hoop vervloog …

Er was nog maar één onvermijdelijke uitkomst: jou uit je lijden te verlossen.
De rescuers, wij en jouw aanstaande baasje hadden je zó graag blij willen zien rennen, genietend van je nieuwe, liefdevolle leven.

Het lot besloot anders …
Rust zacht lieve Hera.

Hera in het Griekse opvanggezin